Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Mötas igen! Det kan bli att Ljungskile och Assyriska får spela en skiljematch om vilket lag som får kvala sig kvar i superettan.

Skiljematch kan avgöra bottenstriden

En unik situation kan inträffa när superettans bottenstrid avgörs i helgen. Ljungskile och Assyriska kan hamna på samma poäng, samma målskillnad och lika många gjorda samt insläppta mål. – Det innebär att en skiljematch i så fall måste spelas, säger Gerhard Sager i förbundets tävlingskommitté.

Ljungskile möter Trelleborg hemma och Assyriska möter Örgryte borta. Bottenstriden är jämn och det kan alltså bli en mycket speciell utgång när matcherna spelas på lördag. Ljungskile ligger på nedflyttningsplats, näst sist i tabellen, på 26 poäng. Assyriska har två fler och ligger på kvalplats.

Skulle Ljungskile vinna med 2–0 samtidig som Assyriska spelar 1–1 så hamnar de båda lagen inte bara på samma poäng (29), utan även på exakt samma målskillnad (35-45). Då ska egentligen inbördes möten avgöra, men det hjälper inte eftersom båda matcherna slutade 1–1.

Då återstår det endast ett sätt att avgöra detta och det är med en skiljematch på neutral plan.

– Det är så vitt jag vet första gången det sker på den här nivån i så fall, säger Gerhard Sager i Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté.

Matchen kommer i så fall, enligt Sager, troligen att spelas kommande onsdag. Det innebär att kvalet i så fall skjuts framåt. Kvalmatcherna är nämligen inplanerade onsdag och söndag nästa vecka.

– Jag hoppas ändå att det kan avgöras inom seriespelet, säger Gerhard Sager.