Norskan Kristine Stavaas Skistad, vänster, tog hem segern före Jonna Sundling i fristilssprinten i Tallinn.
Norskan Kristine Stavaas Skistad, vänster, tog hem segern före Jonna Sundling i fristilssprinten i Tallinn. Bild: Sergei Grits/AP/TT

Skistad spurtade ner Sundling igen: "Skit"

Börjar Kristine Stavås Skistad bli ett spöke för Jonna Sundling?
I fristilssprinten i Tallinn spurtade norskan ner svenskan – för tredje tävlingen i rad.
– Skit, jag hade velat ta det så klart, säger Sundling i Viaplay.

ANNONS
|

Sundling var snabbast i kvalet, snabbast i sin kvartsfinal och snabbast i sin semifinal – men i sprintfinalen i världscupen i Estland fick svenskan återigen se sig slagen av Skistad som var 0,13 sekunder före Sundling över mållinjen.

– Jag är väldigt glad, säger Skistad i segerintervjun.

Sundling har nu fått se sig besegrad av Skistad i de tre senaste sprinttävlingarna i världscupen: Tallinn, Falun och Drammen.

"Lite sur"

– Upploppet var inte felfritt, men annars är jag nöjd med tävlingen. Det är mycket jag tar med mig, men jag är lite: "fasen". Jag tycker jag gjorde det jag kunde i dag, det blir ändå en pallplats. Jag får vara nöjd med det, samtidigt som jag får vara lite sur också, säger Sundling i Viaplay.

ANNONS

Schweiziskan Nadine Fähndrich blev trea.

För Maja Dahlqvist, som jagar segern i den totala sprintcupen i världscupen, tog det slut i semifinal. Dahlqvist är nu 22 poäng bakom Fähndrich i den totala sprintcupen.

– Jag får väl åka otroligt bra nästa helg om jag ska kunna vinna, säger Dahlqvist till Viaplay gällande att knäppa Fähndrich på näsan och ta hem totalsegern i sprintcupen.

Klæbo överlägsen

På herrsidan tog sig både Edvin Anger och Marcus Grate till final, men någon blågul seger blev det inte.

Norrmannen Johannes Høsflot Klæbo vann överlägset, 2,6 sekunder före fransmannen Lucas Chanavat. Segern var Klæbos nionde individuella sprintseger i världscupen den här säsongen, något som ingen lyckats med tidigare.

Anger gjorde upp med norrmannen Even Northug om tredjeplatsen, men fick se sig slagen med en tiondel.

Grate blev sist i finalen.

Världscupen i längdskidor har säsongsavslutning till helgen, 25–26 mars, i finländska Lahtis.

ANNONS