Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Johanna Bergqvist och hennes besättning stod för en skrällseger under Lysekilseglingarnas första dag.

Skrällseger när seglingarna kom igång

På onsdagskvällen kunde Lysekil womens matchs första tävlingsdag summeras. Halva round robin-omgången hann seglas . Och den innehöll en riktig skräll.

Efter svåra vindförhållanden och uppskjutna seglingar var väntan äntligen för besättningarna i Lysekil womens match på onsdagsförmiddagen.

Anna Östling, Göteborgs Kungliga SS, är halvvägs in i round robin-seglingarna obesegrad och leder tävlingen efter fem vinster.

Utmärkte gjorde sig också klubbkamraten Johanna Bergqvists besättning, som är lägst rankad i tävlingen och vars äldsta medlem är 22 år. De besegrade världsettan och den femfaldige segraren i Lysekil, danskan Camilla Ulrikkeholm Klinkby:

– Vi blev helt chockade själva och fick som ett glädjerus på båten. Allt föll på plats för oss i den matchen, säger Bergqvist i ett pressmeddelande.

Den danska favoriten tog förlusten bra.

– De seglade väldigt väl och förtjänade den segern. Vi måste vara skarpare om vi ska ta oss hela vägen, säger Ulrikkeholm Klinkby.

Bakom ledande Östling skuggar just Ulrikkeholm Klinkby tillsammans med amerikanskan Stephanie Roble på en delad andraplats.

Torsdagens seglingar inleds med fortsatt round robin nu under morgonen. Besättningarna ska mötas en gång vardera.