Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Djurgårdens Emill Bemström kliver över Färjestads målvakt Adam Werner under tisdagens ishockeymatch i SHL mellan Djurgårdens IF och Färjestad BK på Hovet.

Skyttekungen firade landslagsplats med mål

Han har öst in mål hela säsongen – och blev i måndags uttagen i Tre Kronor för första gången. Det firade Emil Bemström med att göra ännu ett mål i Djurgårdens 3–2-seger över Färjestad.

Djurgårdsforwarden har glänst hela säsongen.

I Djurgården och i junior-VM.

Att han blev uttagen i Tre Kronor till hemmaturneringen i Stockholm nästa vecka var knappast någon jätteskräll för de allra flesta.

Fast själv tyckte han det kom oväntat:

- Det är en dröm man har haft sedan man var liten. Att göra det så här tidigt är det inte många som får, så det är bara att ta vara på det, sade han.

"Som jag brukar"

SHL:s vassaste målskytt firade så klart landslagsplatsen med ytterligare ett mål, det 18:e för säsongen.

Hans 3–1-mål i numerärt överläge efter sex minuter av tredje perioden blev matchavgörande. Det kom på ett patenterat sätt – i numerärt överläge på ett direktskott från backposition.

- Det var ett jättebra pass av Hultström och sedan gör jag som jag brukar. Det var skönt, sade Bemström som gjort nio av sina 18 mål i powerplay.

De flesta juniorer brukar få en svacka efter JVM. Bemström har gjort tvärtom.

Längsta sviten

Han har gjort poäng i samtliga nio matcher sedan han kom hem från Kanada. Hans poängsvit på nio matcher är dessutom den längsta i serien i år, enligt SHL:s webbplats.

- Jag fick vila på planet hem, sedan var det bara att köra i gång igen. Man fick rensa tankarna där. Nu är man taggad att vinna guld här, sade Bemström som förutom sitt mål också svarade för en assist.

Djurgårdens första seger på tredje försöket mot Färjestad den här säsongen gjorde att lagen bytte plats i tabellen. Djurgården tog över andraplatsen och Färjestad föll till fjärde.

Efter en jämn första period, 1–1, tog Djurgården greppet i andra.

Fast inte direkt. Hemmatränaren Robert Ohlsson tog en timeout efter 1.37 av mittperioden – 26 sekunder senare låg 2–1-pucken bakom Adam Werner i Färjestadsmålet, ditskickad av Sebastian Strandberg.

- Jag var väldigt förbannad över att vi inte körde, sade Ohlsson om timeouten.

Omskrivna Djurgårdstalangen Alexander Holtz, nyss fyllda 17 år, fick göra SHL-debut. Underbart blev kort – tre byten och 1.31 i speltid.

- Det var sjukt kul att få kliva ut på Hovet inför alla fans. Man vill upp hit igen så fort som möjligt och spela många minuter, sade forwardslöftet.