Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Emmanuel Adebayor när han presenterades som ny spelare i Olimpia, i februari i år. Bild: Jorge Saenz/AP/TT

Slutspelat för Adebayor i Paraguay

Emmanuel Adebayor har gjort sitt i Paraguay.
Coronapandemin sätter stopp för togolesens vidare spel i den sydamerikanska ligan, uppger hans klubb Olimpia.

Adebayor skrev något oväntat på för Asunción-klubben Olimpia i februari, och hyllades som en hjälte när han anlände. Men det blev bara fyra mållösa matcher för de regerande paraguyanska mästarna. Störst avtryck gjorde Adebayor när han med en karateliknande spark stämplade en motståndare i halsen och då blev utvisad.

Coronakarantänen har han tillbringat i hemlandet Togo, och när den paraguayanska ligan nu gör sig redo för omstart blir det utan stjärnan. Resan mellan länderna blir helt enkel för lång och med för många mellanlandningar med tillhörande karantänstid, uppger klubben.

"VI tackar herr Emmanuel för att ha satt sin tillit till oss. Vi är väldigt stolta över att han, med sin stora karriär ,har varit en del av vår klubbs historia. Vi önskar honom all lycka i framtiden", skriver Olimpias styrelse på Twitter.

Emmanuel Adebayor är en av Togos främsta spelare genom tiderna. Han har tidigare spelat för bland annat Arsenal, Manchester City, Tottenham och Real Madrid och 2008 utsågs han till Afrikas bäste spelare.