Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Förra året stod Lindås som slutsegrare efter att ha vunnit mot Falun Ungdom med 5-1. Får Lindås chansen igen även den här gången i Smögen innebandy cup? Arkivbild Bild: PER WIKLUND
Förra året stod Lindås som slutsegrare efter att ha vunnit mot Falun Ungdom med 5-1. Får Lindås chansen igen även den här gången i Smögen innebandy cup? Arkivbild Bild: PER WIKLUND

Smögen redo för sol, bad och innebandy

På fredag har det blivit dags för innebandyturneringen Smögen cup. Arrangörerna står nu redo att ta emot topplag från Sverige och Norge – som laddar för sol, bad och innebandymatcher.

Hallå där Bo Karlsson, som är arrangör för Smögen innebandy cup som startar igång på fredag i Sotenäs idrottshall. Hur är känslan inför premiärmatchen?

– Det är en bra känsla. Vi är väl förberedda och tror att det kommer bli en härlig helg för både spelare och publik.

Hur många lag har anmält sig i år?

– Vi har tolv anmälda lag med en spridning över hela landet. I år kommer också Vålerenga IF till Smögen, som i vanliga fall spelar i den norska elitserien. Det kommer annars tre lag från Bohuslän/Dal BK: Billingsfors, Myggenäs IBK och Romelanda UF. Jag vet att det även är lag anmälda från bland annat Dalarna, Östergötland och Uppland.

Vilka ser du som favoriter till att vinna?

– Vi har en stor spridning mellan lagen även när det gäller divisionerna. Från division 3 till allsvenskan och norska elitserien. Men om jag ska tippa så tror jag att Falu Ungdom och Rosersberg kan ha en hård kamp om första platsen. De har varit med i toppen tidigare år.

Vad gör den här turneringen så speciell?

– Förutom att vi har en fantastisk miljö här så blir det också lite av en kickoff för lagen. De får komma hit och spela försäsongsmatcher innan säsongen drar igång. Många av lagen kommer tillbaka år efter år. Vi känner inte heller att det finns någon konkurrens, för det finns nästan inga innebandyturneringar med det här konceptet.

Vad är konceptet?

– Vi drar igång vid lunchtid på fredagen och sedan spelar vi 25 matcher. På söndagseftermiddag har vi en segrare, som vinner en vandringspokal. Förra året stod Lindås som slutsegrare efter att ha vunnit mot Falun Ungdom med 5-1.

Vad kan man förvänta sig?

– Både publiken och spelarna kan förvänta sig en trevlig helg. Prognosen ser riktigt bra ut med mycket sol. Man kan räkna med att det blir en hel del bad mellan matcherna. Bra matcher blir det också. En helg med sommar, sol, bad och innebandy kan väl inte bli bättre?