Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
BMK Uddevallas Maximilian Osbeck får köra på hemmaplan i helgen. Bild: Christer Lindgren

SM en försmak av sommarens cross-VM i Uddevalla

Längtar du efter årets motocross-VM i Uddevalla? Det dröjer ett tag, men i helgen blir det en försmak av stortävlingen när SM-crossens fyra klasser rullar in på Glimmingen.

BMK Uddevalla Mikael Andersson tar en paus i arbetet med att preparera och förbereda banan och tävlingsområdet inför den tredje deltävlingen i årets SM som lockar sammanlagt 190 åkare i fyra olika klasser. Nu är det depån som får en upprustning medan banan är densamma sedan omläggningen inför VM 2014.

– Det finns alltid att göra, och det är kul när vi får arrangera SM. Antalet åkare är i stort sett det samma som i VM så visst är det även lite träning för VM, säger Andersson som ser fram emot jämna heat.

– Det är ju de svenska eliten som kommer och några av dem kommer även att köra i vår VM-deltävling, säger han.

I klar ledning

I MX 1 har fjolårets svenske mästare Vimmerbys Filip Bengtsson fem av sex körda heat vilket ger en klar ledning fram Anton Gole, Vissefjärda CK:s Anton Gole. Därefter följer två utländska förare, ryssen Vsevolod Brylyakow och belgaren Kevin Strijbos och det är troligt att alla dessa är inblandade i striden om de högsta poängen även i Uddevalla.

TV: Se SM-tävlingarna i Uddevalla här

I MX 2 har de två första tävlingarna varit något jämnare i toppen. SMK Dala Faluns Isak Gifting har två heatsegrar, men övriga fyra är spridda på olika förare, bland andra fjolårets totalvinnare Ken Bengtsson, Getinge MK.

Lokal deltagare

I damklassen, med omkring 35 åkare anmälda, delas ledningen efter en deltävling och två heat mellan Mälarös MCK:s Emelie Dahl och fjolåretsmästaren Natalie Kane, Degerfors MK.

BMK Uddevalla har en deltagare i helgens startfältet, nämligen Maximilian Osbeck som kör i 125 U17. Osbeck ligger på 13:e plats inför helgens tävling på hemmaplan efter en tolfte och tre 13:e placeringar. Casper Olsen, Follo är i klar totalledning med tre heatvinster.

Vi direktsänder från Glimmingen

Vill du följa SM-crossen från start till mål? Med start på söndag direktsänder Bohusläningen i samarbete med Staylive från alla återstående deltävlingar i årets SM. Gå in på bohuslaningen.se där sändningen inleds 10.20 på söndag.

TV: Se SM-tävlingarna i Uddevalla här

Vi sänder även deltävlingarna i Västerås 30 juni, Årsunda 11 augusti, Borås 1 september samt finalen i Tibro 14 september. Håll koll på bohuslaningen.se för starttider och mer information