Emma Ribom och Jonna Sundling upprepade VM-succén med SM-guld i sprintstafetten i Kalix. Arkivbild.
Emma Ribom och Jonna Sundling upprepade VM-succén med SM-guld i sprintstafetten i Kalix. Arkivbild. Bild: Christine Olsson/TT

SM-guld till Sundling och Ribom – vann överlägset

Det blev, precis som väntat, SM-guld till Piteås förstalag under sprintstafettfinalen i Kalix. Jonna Sundling och Emma Ribom plockade hem segern i överlägsen stil. På herrsidan blev det seger för Åsarnas Edvin Anger och Jens Burman.

ANNONS

Landslagsåkarna och världsmästarinnorna Jonna Sundling och Emma Ribom tryckte i från rejält i backen och Sundling kunde till sist korsa mållinjen i överlägsen stil.

– En fin upplevelse att få åka med Emma. Banan är jättefin och vallan jättebra. Vi är starka i dag och det är kul att både kroppen och skidorna fungerar. Det var otroligt härligt att känna att vi hade ett övertag, säger Jonna Sundling till Östersunds-Posten.

Även silvret gick till Piteå och dess andralag med Ebba Andersson och Lisa Ingesson. Falun-Borlänges Maja Dahlqvist och Louise Lindström tog sista pallplatsen och blev trea.

– Det var kul, det är bra stämning här. Det ger mycket energi. Jag försöker suga åt mig så mycket av den som jag kan. Och fint att se två Piteålag i topp. Det var kul att vi lyckades plocka hem en dubbel, säger Emma Ribom till Östersunds-Posten.

ANNONS

Frida Karlsson-anförda Sollefteå kom in som fyra medan Linn Svahns Östersund slutade på en femteplats.

I herrklassen var det desto mer spännande. SM-guldet vann till sist av Åsarna efter en jättekörning av Edvin Anger på sista varvet. Anger delar segern med klubbkamraten Jens Burman.

Piteå slutade tvåa medan Mora knep bronset.

ANNONS