Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

SM-silver för studerande Malin Jönsson

Studierna till civilingenjör har gjort det svårt att hinna med brottningsträningen. Trots det vann Uddevalla AK:s Malin Jönsson ett JSM-silver.

I helgen tog sig Uddevalla atletklubbs Malin Jönsson till final under junior-SM i Varberg. Där var Arboga AK:s Evelina Hultén starkare och vann med siffrorna 12–6.

Att ta silvret var en bra prestation berättar UAK:s tränare Patrik Hedqvist:

– Med de förutsättningarna hon haft inför så gjorde hon en bra turnering och visade att hon tillhör toppen. Hon vann sina två matcher i poolen utan att släppa en enda poäng vilket var imponerande.

Ska träna med landslaget

Malin Jönsson tävlar i juniorklassen för kvinnor, 17-20 år. Under hösten började hon sina stunder till civilinjenjör på Chalmers och flyttade då till Göteborg. Det har gjort att hon inte kunnat träna lika mycket brottning som tidigare. Helgens JSM var hennes första tävling sedan i maj förra året.

– Hon gör mycket egenträning men tajmingen i vissa situationer är svår att träna på själv. Hon tränar med Öis ibland men kommer inte till Uddevalla så regelbundet just nu, berättar Patrik Hedqvist.

Bra träning kommer Jönsson hur som helst att få under påskveckan då hon är kallad till ett landslagsläger i Helsingborg där många internationella brottare också deltar.