Benjamin Åberg och Jonas Magnusson firar USM-silvret medan Olle Ahlberg, Anders Grahl, Daniel Cullin och Anders Bergman bjöd på slakt av personliga rekord i Nederländerna.
Benjamin Åberg och Jonas Magnusson firar USM-silvret medan Olle Ahlberg, Anders Grahl, Daniel Cullin och Anders Bergman bjöd på slakt av personliga rekord i Nederländerna. Bild: Privat

SM-silver, rejäla personbästa – och ett världsrekord

När inomhus- och utomhus-säsongerna möttes blev det en speciell och framgångsrik helg för flera löpare från Hälle IF.

ANNONS
|

Bohusläns bästa ungdomar åkte till Örebro för USM och precis som i JSM i Växjö förra helgen blev det en medalj till distriktet.

Även den här gången var det en 1500-meterslöpare från Hälle IF som tog ett silver genom 15-årige Jonas Magnusson.

Magnusson tog sig till söndagens final efter att ha blivit tvåa i lördagens försöksheat med 4.29,44 och hakade på den till slut överlägsne vinnaren Jonathan Grahn, Mölndals AIK som vann på 4,06.00. Magnusson gick i mål på personbästa 4.14,18, vilket var 2,5 sekunder före trean Edvin Schön, Gottsunda IF. Magnussons tid var också den hittills fjärde snabbaste ungdomstiden i distriktet.

ANNONS

– Det var han nöjd med, med all rätt, säger tränaren Benjamin Åberg som kommande år också får jobba med Magnusson på Uddevalla elitidrottsgymnasium som därmed får in ytterligare en av deltagarna i friidrottförbundets talangutvecklingsprogram.

Utomhus hade fyra Hällelöpare åkt till Haag i Nederländerna för en halvmara. Samtliga kunde vända hem med personbästa och allra bäst gick det för Anders Grahl med 1.05,31. Det resulterade i en 21:a plats, en putsning av personbästat med över tre minuter och den sjunde bästa tiden i distriktet genom tiderna.

Bakom honom sprang 23-årige Olle Ahlberg in som 27:e löpare med 1.06,04, även han med ett putsats pers med över tre minuter. Anders Bergman putsade sitt pers med över fyra minuter (1.08,59) och blev 51:a medan Daniel Colling slutade som 69:e man i mål, även han på eget personbästa med över 2,5 minuter (1.10,00). Etiopiern Dawit Wolde vann på personbästat 59,56

Slutligen kunde en av Hälles veteraner noteras som en del av ett världsrekord i klassen M45. Patrik Hägg sprang i det stafettlag med Magnus Nilsson, Lidingö samt Spårvägens Hjalmar Didriksson och Mattias Sunneborn, som i Sätrahallen i Stockholm noterades för 3,36.17 på 4x400 meter. Det gamla rekordet som dittills hållits av ett amerikanskt lag, var 3.57.50. Hägg sprang sistasträckan på under 54 sekunder.

ANNONS
Världsrekordveteranerna Magnus Nilsson, Lidingö, Hjalmar Didriksson och Mattias Sunneborn, Spårvägen FK samt Patrik Hägg, Hälle IF.
Världsrekordveteranerna Magnus Nilsson, Lidingö, Hjalmar Didriksson och Mattias Sunneborn, Spårvägen FK samt Patrik Hägg, Hälle IF. Bild: Privat
ANNONS