Sofia Abrahamsson och Lina Nielsen medaljsuccé på Sum-sim

Sofia Abrahamsson och Lina Nielsen, från Uddevalla sim, presterade på topp när JSM/Sum-sim i Kungsbacka avslutades i helgen. Totalt lyckades tjejerna ta nio medaljer – vilket är den största medaljskörden på länge för klubben.

ANNONS

Uddevalla sim hade totalt elva deltagare på plats under helgens Svenska ungdomsmästerskap, JSM/Sum-sim. Sex tjejer och fem killar åkte till Kungsbacka – varav flera av dessa var debutanter i mästerskapssammanhang.

– Marcus Östblom var en av dem som gjorde mästerskapsdebut. Han slog dessutom till med personligt rekord i samtliga tre distanser som han deltog i, säger tränaren Adam Schön som var väldigt nöjd med helgens prestationer.

Det som överraskade honom mest var Lina Nielsens brons på 200 meter bröstsim.

– Det var en sådan medalj som kanske inte var väntad. Hon har inte varit i topp på just den distansen. Men vi gjorde en omjustering som verkligen gav oss ett jättebra utslag. Hon slog dessutom till med personbästa på distansen, säger han.

ANNONS

Förutom bronset på 200 meter bröstsim såg Lina Nielsen också till att ta silver på 100 meter ryggsim. Hon var då något snabbare än klubbkompisen Sofia Abrahamsson, som simmade hem bronset på samma distans.

Det blev dessutom två guld för Lina Nielsen: 200 meter ryggsim och 400 meter medley. Guldet på 200 meter rygg kändes förmodligen lite extra speciellt för Uddevallatjejen då det var hennes första guldmedalj på Sum-sim.

Bästa klubbplaceringen

Förutom bronset på 100 meter ryggsim blev det också en bronsmedalj på 100 meter fjäril för Sofia Abrahamsson. Hon tog även guld på 50 meter ryggsim, och silver på 50 meter frisim och 50 meter fjäril.

Totalt blev det nio medaljer för Uddevallas simmartjejer. Aldrig tidigare har klubben tagit så många medaljer på Sum-sim enligt Adam Schön.

– Inte sedan jag kom in som tränare har jag varit med om så många medaljer under ett mästerskap. Den kan vara den bästa medaljskörden på länge. Dessutom tar vi den bästa klubbplaceringen någonsin, säger Adam Schön som syftar på att klubben slutade på en sjätte plats i den totala poängstriden.

2019 slutade klubben på en nionde plats. Nu klättrade man tre placeringar.

– Det är väldigt roligt att de får utdelning för sitt hårda arbete. Vi känner att truppen är på en bra nivå och på sikt tror vi att vi kommer ha fler på topp. Vi jobbar hårt med lagkappen på både kill- och tjejsidan. Där hoppas vi kunna bygga på sikt.

ANNONS