Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tomas Sjöberg från Sotenäs blev fyra i Stenungsund i helgen. Bilden är tagen vid en tidigare tidpunkt. Bild: Pierre Skytt

Sotenäs Tomas Sjöberg fyra i Stenungsund

Sotenäsföraren Tomas Sjöberg svarade för en fjärdeplats under helgens tävling i Stenungsund.

I lördags gick Privatbostäders Rallysprint av stapeln i Stenungssund där arrangören fått ihop fyra specialsträckor som avverkades i det höstgrå vädret.

Totalt blev det förhandsfavoriten Mattias Olsson i Ford Fiesta R5 som drog det längsta strået. Han vann tre av fyra sträckor tillsammans med co-driver Joakim Johannesson körandes för Stenungssunds MS.

Tvåa blev MK Väst föraren Roger Ohlsson före trean Lars Olsson från SMK Trollhättan.

Därefter hittar vi Sotenäs MK:s förare Tomas Sjöberg som i sin tvåhjulsdrivna Volvo 240 lyckades med bedriften att bli totalfyra mot de fyrhjulsdrivna bilarna. Med sig i högerstolen hade han Diana Öhrberg. Klassvinsten var solklar mot tvåan från MK Trophy Fredrik Rosén med kartläsare Roy Karlsson i en SAAB 99 som stannade 32 sekunder bakom Tomas i resultatlistan.

Volvoåkaren Sjöberg är välkänd i rallysammanhang bjuder alltid på show när han deltar till publikens förtjusning.

– Vi var snabbast på tre av fyra sträckor, sista omgången sladdade vi på en stubbe, men klarade segern trots det, säger Tomas Sjöberg och skrattar.

Sjöberg höll bra fart på den sammanlänkade sträckan som startade på Folkracebanan och sedan gick ut på riktigt fin skogsväg.

– Det känns bra att avsluta säsongen med vinst, säger en glad Sjöberg.

Rallysäsongen i Västsverige lider nu mot sitt slut men nya spännande planer finns hos våra lokala rallyåkare till säsongen 2020.