Tackade nej. Bullaren tackade nej till den lediga platsen i division 6 som uppkom efter att Morlanda lagt ner sitt herrlag.
Tackade nej. Bullaren tackade nej till den lediga platsen i division 6 som uppkom efter att Morlanda lagt ner sitt herrlag.

Spelarbrist tvingar Morlanda lägga ner

Nu är det klart att Morlanda Goif lägger ner sitt herrlag. Ersättaren i division 5 Bohuslän är redan klar.

ANNONS
|

Som Bohusläningen tidigare berättat var situationen tuff för Morlandas herrseniorlag. Risken fanns att man skulle tvingas lägga ner på grund av spelarbrist. Och nu har man fattat beslut om att det blir så.

– Det är jättetråkigt, men det finns tyvärr ingenting annat vi kan göra, säger styrelseledamoten Bo Hansson.

Bohusläningen har tidigare rapporterat om att antalet lokala fotbollslag i seniorserierna blir färre. Nu försvinner alltså ytterligare ett. Morlanda försökte in i det längsta att hitta ett samarbete med Henåns IF exempelvis.

– Men det gick inte så nu finns det bara en sak för oss att göra och det är att lägga ner, säger Hansson.

ANNONS

Morlanda Goif blev tvåa i division 6 södra Bohuslän förra säsongen. Efter ett lyckat kval mot tvåan i norra sexan, Hamburgsund, så tog sig klubben också upp till division 5.

– Vår ambition är att komma tillbaka på sikt, får vi har många ungdomslag. Men det är inte lätt att driva en liten förening i dag, säger Hansson.

Frågan att ta över platsen i division 5 Bohuslän gick till Hamburgsunds IF som tackat ja. Hamburgsund förlorade kvalet till femman mot Morlanda och var därmed nästa lag på tur att flyttas upp.

Nästa steg blir att fylla Hamburgsunds plats i den norra Bohussexan och det är Bullarens Goif som fått frågan.

– De har inte svarat ännu och har fått fram tills på söndag kvällatt svara, säger Maria Niklasson Bergsten, ordförande i tävlingskommittén i Bohusläns fotbollförbund.

Vilket lag får frågan om Bullaren tackar nej?

–Vi har inte pratat om det i tävlingskommittén. Jag tror inte att det äraktuellt.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS