Spelarna rasar mot nytt regnavbrott

Regnet fortsatte att ösa ned över New York.Kvar står US open-arrangörerna med ett havererat spelschema och en konflikt med tennisstjärnorna.Vi kan inte acceptera det här i en grand slam, sade bland annat världstvåan Rafael Nadal.

ANNONS

Han liksom de andra spelarna var klart upprörda över förhållandena och att arrangörerna i ett desperat läge försökt att få ut dem på banorna i regnet.

- Det har varit en tuff dag. Förhoppningsvis kan vi få till en förändring i framtiden för vi vill inte spela om det regnar, sade Nadal efter att hans åttondelsfinal mot Gilles Muller brutits efter bara 15 minuters spel.

Världstvåan och övriga spelare är nu upprörda över flera saker:

 • Avsaknaden av tak.
 • När Wimbledon och Australian open båda har rörliga tak har man vid Flushing Meadows där US open avgörs valt att inte bygga något sådant. Det gör att när regn kommer stannar spelet helt av.

 • Rädslan för att bli skadade.
 • Flera spelare var upprörda att de överhuvud taget tvingades ut på tennisbanorna då de och framförallt sidlinjerna blir hala, vilket kan i sin tur betyda allvarliga skador.

 • Det tuffa spelschemat.
 • I teorin skulle om regnet fortsätter att ösa betyda att vinnaren av turneringen får spela fyra femsetsmatcher på lika många dagar. Arrangörerna vill absolut undvika att göra som de senaste åren, nämligen flytta finalen till måndag. Årets final är tänkt att avgöras samtidigt som tioårsdagen av 11 september.

  ANNONS

  Att tisdagen regnade helt bort betydde att onsdagens spelprogram på förhand var fullspäckat med bland annat Rafael Nadals möte mot Gilles Muller, Luxemburg. Nadal hamnade dock omedelbart i underläge, 0-3. Övriga åttondelsfinaler som hann börja att spelas var Andy Roddick-David Ferrer, 3-1 samt Andy Murray-Donald Young, 2-1.

  ANNONS