Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Spelarna som gjort nummer 13 känt över världen

Oturstalet 13 har förknippats med många spelare genom åren. Här är fem framgångsrika idrottare som tagit numret och gjort det till sitt under sina karriärer.
Bild: BJÖRN TILLY

Mats Sundin, svensk hockeyspelare.

En av den svenska idrottshistoriens största. Var lagkapten i Toronto Maple Leafs i elva säsonger och är invald i hockeyns Hall of fame. Olympisk mästare 2006 samt världsmästare tre gånger.
Bild: DAVE WINTER

Alex Morgan, amerikansk fotbollsspelare.

Anfallaren har gjort över 100 mål för USA som hon vunnit två VM-guld och ett OS-guld med. Är lagkapten i landslaget som kallas för världens bästa. En superstjärna.
Bild: SÖREN ANDERSSON

Staffan Olsson, svensk handbollsspelare.

Den vänsterhänte niometersskytten tillhörde de legendariska "Bengan boys" som vann mängder av mästerskapsmedaljer på 90- och 00-talet. Spelade 358 landskamper. Blev senare förbundskapten.

Michael Ballack, tysk fotbollsspelare.

Den väldige mittfältaren vann tre tyska mästerskap och ett i England. Spelade närmare 100 landskamper för Tyskland och tog landslaget till VM-silver, VM-brons och EM-silver.
Bild: BILDBYRÅN

Eusébio, portugisisk fotbollsspelare.

Med nio mål i VM 1966 sköt Eusébio (i tröja nummer 13) bronset till Portugal. Anfallsstjärnan spelade större delen av sin karriär i Benfica där han vann elva ligatitlar. 317 mål på 301 matcher gjorde honom till en legendar i klubben.

LÄS MER: Från flicklag till landslag med samma nummer

LÄS MER: "Hans nummer 10 på ryggen blev något att se upp till"