Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Spelartapp inför helgens revanschmatch

Inte nog med att man åkte på två förluster i de senaste bortamatcherna, nu får Munkedals BTK även klara sig utan en av sina nya spelare som flyttar hem.

Det har varit en välbehövlig paus för Munkedals BTK efter bortaförlusterna mot Eslöv och Enig i slutet av oktober. Tre vinster och tre förluster har nu inneburit en femteplacering i superettan.

Men det är en jämn serie där tre lag ligger på samma sex poäng: Munkedals BTK, Söderhamns UIF B och Halmstad BTK B. Det sistnämnda laget är också det som väntar Munkedal under lördagen och enligt lagledaren Benny Johansson kommer det att bli en jämn match.

– Jag vet inte vilka spelare de kommer med. Därför tror jag att det kommer att bli väldigt jämnt. Men det gäller att alla gör sitt yttersta och vill vinna, påpekar han.

Två viktiga poäng står alltså på spel när man ska försöka ta sig högre upp i tabellen. Målsättningen är fortfarande att ta sig hela vägen till pingisligan.

– Men då måste vi vinna våra matcher och dessutom behöver vi hjälp från de andra lagen, säger Benny Johansson.

Till lördagens match har han följande spelare tillgängliga: Carl Ahlander Johansson, Simon Söderlund, Eskil Lindholm, Finn Tugwell och Peter Hedram. Även Erik Åhman kommer att vara tillgänglig efter sin skadeperiod. Till Bohusläningen säger han själv att det ska bli spännande att spela igen.

– Det var ett tag sedan. Men nu känner jag mig redo och det ska bli kul med match igen.

Erik Åhman tror precis som Benny att det kommer bli en jämn match. Men förutsättningar ser bra ut jämfört med tidigare spelomgång då man hade matcher på en och samma helg.

– Vi ska ta poäng men då gäller det att vi går in och gör vårt bästa, säger han.

På skadefronten har Munkedal fortfarande Jimmy Ojakangas som har problem med ryggen men Benny Johansson räknar med att han är tillbaka till den 14 januari, när nästa match spelas.

Munkedal får däremot klara sig utan Chilenaren Juan Lamadrid framöver, detta eftersom han flyttat hem igen.

– Det blev ett kort inhopp för honom. Men det var något som vi visste om, däremot hade vi hoppats på att han skulle vara med den här matchen också, säger Benny Johansson.

Men trots förlusten har Munkedal gjort klart med en ny spelare. Den här gången är det en 17-årig kille från Kina. Enligt Benny Johansson kommer han att vara spelklar till nästa match.