Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Djurgårdens spelare jublar efter Mia Jalkeruds 1–0-mål under onsdagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan Djurgården och Hammarby.

Spetsmark avgjorde viktiga Stockholmsderbyt

Djurgården vann det viktiga bottenmötet hemma mot Hammarby. Julia Spetsmarks avgörande 2–1-mål kan komma att bli mycket värt när damallsvenskan i fotboll nu närmar sig sitt avgörande.

Stockholms stadion-publiken fick se två kanonmål i onsdagens derby. Men det var det tredje, det "fulaste", som avgjorde matchen.

Mia Jalkerud lyfte en boll i djupet över Hammarbyförsvararna och chansen såg ut att rinna ut i sanden. Men man kommer långt med viljestyrka, och Julia Spetsmark var urstark i närkampen med Hammarbys mittback Alexandra Lindberg. Med kraft och stor offervilja tacklade hon till sig bollen, och stötte in den i mål förbi en utrusande Caroline Forsgren.

Fjärde målet

Det var Spetsmarks fjärde mål på fem matcher sedan hon kom till Djurgården från Manchester City.

- Jag fick nog bara en tå på den och så satt den, det var jäkligt skönt. Jag trivs jättebra i Stockholm och i Djurgården. Det är en familjär känsla, det är trivsamt i laget och i föreningen, säger hon till Radiosporten.

Dessförinnan hade först Jalkerud och sedan Hammarbys Lotta Ökvist bjudit på var sitt mycket vackert mål. Jalkerud gav Djurgården ledningen efter en kvart, när hon kom loss till höger i straffområdet och trots dålig vinkel lyckades skruva upp bollen i det bortre hörnet. Ökvist svarade efter drygt en halvtimme när hon från strax utanför straffområdet kvitterade med en vänsterkanon upp i bortre krysset.

Ny ödesmatch väntar

Men det var Spetsmarks 2–1-mål i den 54:e minuten som blev matchvinnande, och som gav Djurgården tre mycket viktiga poäng i botten av den allsvenska tabellen. Djurgården går nu upp på 20 poäng och passerar både Hammarby och Vittsjö, upp till åttonde plats.

- Det är jätteskönt. Om man tittar på tabellen nu så känns det betydligt bättre än det gjorde innan matchen. Det är bra för självförtroendet, det känns jätteskönt, säger Julia Spetsmark.

För "Bajen" är det ett pressat läge med sex omgångar kvar. Laget är tia och bara fyra poäng före Limhamn/Bunkeflo på nedflyttningsplats, som man möter på bortaplan på söndag.

- Det är bara att vara ledsna nu och sedan ta nya tag, och förbereda oss för söndag. Vi måste vara där mentalt och sätta våra chanser. Om vi gör det så tar vi tre poäng, säger Hammarbys Alexandra Lindberg till Radiosporten.