Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jordan Spieth, till vänster, och Henrik Stenson skakar hand efter den första rundan i British Open.

Spieth imponerade och delar ledningen

Fem birdies och inte en enda bogey. Jordan Spieth delar ledningen i British Open efter en imponerande förstarunda.

Det är trippelt amerikanskt i topp i British Open-golfen på Royal Birkdale. Spieth, Matt Kuchar och färske US Open-mästaren Brooks Koepka gick alla på 65 slag.

- En riktigt bra start, allt var bra, säger Spieth efter den näst intill felfria rundan.

- Jag skulle ge en nia i betyg på allt – drivarna, järnslagen, närspelet och puttningen. Så allt är på plats. Nu handlar det bara om att kunna fortsätta så.

Spieth spelade i samma boll som Henrik Stenson, precis som under de två första dagarna när 23-åringen vann sin första major på Augusta för två år sedan.

- Han puttade superbt den veckan och det var inte så långt därifrån i dag, han satte många bra puttar där ute, säger Stenson.

Brooks Koepka har inte tävlat på en månad sedan US Open-triumfen, men verkade inte det minsta ringrostig under första rundan i The Open. Han kan bland annat tacka ett sänkt bunkerslag på 17:e hålet för att rundan slutade på fem under par.

Matt Kuchar började urstarkt genom att gå de första nio hålen på 29 slag – fem under par – och följde upp det med nio raka par på den andra niohålsslingan.

Alex Norén gick första rundan på 68 slag, medan Henrik Stenson är ett slag bakom. Alexander Björk hade det lite tyngre i sin majordebut och gick runt på 75 slag.