Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Augusti blir ny månad för VM-motocrossen i Uddevalla.

Spikat datum för motocrossfesten i Uddevalla

Under ett möte i Monaco bestämde det internationella förbundet VM-seriens kalender.

På fredagen spikades kalendern för nästa års VM-serie i motocross. En serie som blir större än någonsin tidigare med 20 tävlingar i 17 olika länder.

Som Bohusläningen tidigare har berättat kommer Uddevalla återigen att vara värd för en av dem. Datumet är nu helt bestämt till söndagen den 20 augusti med kval dagen före.

– Det känns bra. Vi har gått och väntat på den här bekräftelsen och nu kan vi dra i gång allt arbete med organisation, säger Mikael Andersson i BMK Uddevalla.

En nyhet finns i klasserna. Utöver den tyngsta och näst tyngsta klassen, MXGP och MX2 kommer de europeiska ungdomsklasserna EMX150 och EMX125 att köras i på Glimmingen.

Tidigare VM-år har motocrosscirkusen kört in i Uddevalla den första helgen i juli. Att det nu blir augusti beror på att den helgen var ledig i tävlingskalendern.

Det finns flera fördelar med det senare datumet enligt Mikael Andersson.

– Vi behöver 500-600 funktionärer och det blir enklare att få ihop dem när det inte är semestertider. Dessutom får vi en månad extra att jobba med banan och det blir inte samma press på oss, säger han.

Se hela kalendern för VM-motocrossen här (extern länk).