Spionen listar största hoten mot Sverige

Lasse Jacobsson är spionen som har örnkoll på Sydkorea. Nu listar han de tre stora hoten som Sverige måste se upp med i VM-premiären.

ANNONS

Det är Lasse Jacobsson som har bäst koll på Sydkorea, eller ja, han borde ha bäst koll då han är den som spionerat på Sydkorea under flera månader. Arbetssättet blev uppmärksammat nyligen när han berättade att han hade spionerat på en stängd träning för Sydkorea.

– Det där blev en höna av en fjäder! Jag visste inte att den var stängd för ingen hade sagt något. Sen begärde de att vi flyttade på oss så jag gick upp bakom ett hus i en backe och tittade. Sen när jag gick tillbaka till bilen och stod och tittade lite så förstod jag att det inte var så populärt. Men jag hade ingen aning om att träningen var stängd och hade jag vetat det så hade jag inte stått där jämte planen, säger han.

ANNONS

Då hade du gömt dig lite bättre?

– Absolut!

– Men jag tror att alla lag har lite koll på varandra.

LÄS MER: GP rankar – här är Göteborgs 25 bästa VM-spelare genom tiderna

Vad säger du om Sydkorea då?

– De har ett oerhört rörligt anfallsspel med mycket positionsbyten. Så det gäller att hålla ihop det och ha ett bra försvar som vi har haft de senaste matcherna. Det är något som Janne och Peter har fått ihop bra.

– Sen har Sydkorea ändrat sina utgångspositioner i försvarsspelet fem gånger på de sex senaste matcherna och det där tar lite tid att sätta så de får väl hoppas att de har fått till det.

LÄS MER: "Jag tror att vi har dunderkoll på Sydkorea"

Längdskillnaden?

– Den är inte så abnorm. Det är inga små spelare på det sättet i Sydkorea.

Hur bra koll har du?

– Stenkoll … vi vet hur deras arbetssätt i både försvarsspel och anfallsspel kommer se ut. Där kommer det inte vara så stor skillnad. Men med tanke på att de har varierat en hel del i de senaste matcherna så kan man inte vara helt säker på deras utgångspositioner.

ANNONS

Kommer Sydkorea anpassa sig för att möta Sverige?

– Det kommer inte förändras särskilt mycket. De spelar med hög fart, många platsbyten och vill skapa oreda i vårt försvar. Men man ändrar inte sättet man spelar på bara för att man möter Sverige, Mexiko och Tyskland. Så enkelt är det inte. Det är som vi själva – vi försöker göra det vi gör så bra vi kan och det är samma för Sydkorea.

LÄS MER: Ravelli har VM 1994 att tacka för allt: "Den resan tar man med sig resten av livet"

Hur säker är du på deras startelva?

– Efter matcherna mot Nordirland och Polen kunde man gissa sig till en startelva. Men det har hänt så mycket i Sydkorea med skador och så och de har ett par alternativ. Så det ska bli intressant att se om man kan hitta rätt när det kommer till kritan.

– Det finns några positioner man kan tänka sig att det kan bli lite annorlunda men relativt säker är jag.

Nycklarna för Sverige?

– Samma som Peter och Janne alltid har jobbat med att laget håller ihop, formen är bra och att vi inte släpper till centralt. Sydkorea ska få hålla sig utanför vårt lag och det är det som är nyckeln nu. Gör du det jävligt bra så spelar det ingen roll om folk vet hur du spelar.

ANNONS

LÄS MER: Svenska VM-händelserna vi aldrig glömmer: "Hade varit på toa tre gånger innan"

Risk för underskattning?

– Nej, det finns inte, det är omöjligt! Killarna underskattar ingen motståndare utan har fullt fokus på att det blir en tuff match och att små marginaler avgör. Förhoppningsvis har vi marginalerna med oss.

Vad säger du om deras stora stjärna Son Heung-min?

– En bra spelare! Särskilt när han är rättvänd och han är jätteduktig när de ställer om och kan bjuda på solokontringar dessutom. Han är också väldigt rapp och har en bra speluppfattningar och gillar att kombinera med andra spelare. Det är givetvis den bästa offensiva spelaren som Sydkorea har. Men han här beroende av att laget fungerar och sen är det alltid svårt att veta vem som är i form eller inte.

LÄS MER: Landslagsikonerna om Sveriges chanser i VM: "Vi går vidare"

Vilka är de tre största hoten som Sverige måste se upp med?

– Det är deras kombinationsspel centralt där det gäller att vara vaken för där går det fort.

– Vi måste vara förberedda när vi tappar boll att de ställer om väldigt fort.

– Sen får vi vara med på om de slänger in eller startar med Kim Shin-wook för då blir det ett annat spel med hans längd och tyngd.

ANNONS