Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Peter "Lillen" Svensson har ett tufft jobb som sportchef i Grebbestad. Truppen är långt ifrån klar till säsongen i division 2. Bild: Thomas Bennelind

Sportchefen om tuffa situationen: ”Klart jag är orolig”

Ingen tränare och bara fyra kontrakterade spelare. Och på måndag börjar försäsongen för Grebbestad.
– Vi ska träffa en tränare i kväll (onsdag). Jag hoppas verkligen att han hoppar på uppdraget, säger Peter ”Lillen” Svensson.

Respass från division 1.

Fyra kontrakterade spelare.

Ingen tränare.

– Självklart är jag orolig. Att vi har så få spelare kontrakterade när försäsongen börjar på måndag. Vi vill såklart få till en slagkraftig trupp som ska tillhöra toppen av division 2, säger Peter ”Lillen” Svensson, sportchef i Grebbestad.

Han menar att klubben kommer att flytta upp 3–4 juniorer till A-laget och att ytterligare två spelare är klara, men att bara underskrifterna saknas.

Samtidigt är Peter ”Lillen” Svensson kritisk till utvecklingen att allt fler spelare väntar med att skriva på inför kommande säsong.

– Det är fullständigt hysteriskt. Säkert tio av våra spelare har blivit uppringda av andra klubbar och vi har fått agera likadant. Det är hopplöst för föreningarna i dagens läge: ingen vet vad som gäller. Det har blivit spelarnas marknad.

"Folk är på mig"

Enligt Grebbestads sportchef är det många människor runt och inom klubben som ställer sig samma fråga: vad blir det för tränare och spelare 2019?

– Folk är på mig och undrar vad som händer. Men tyvärr händer det inte så mycket. Jag tror däremot att det kommer röra på sig mycket under januari och truppbygget kommet att pågå under hela mars innan övergångsfönstret stänger.

Peter ”Lillen” Svensson räknar inte bort någon spelare från fjolårets trupp – förutom de som redan har lämnat – inför kommande säsong.

– Sedan vet jag att många klubbar rycker i våra spelare och någon kommer säkert att försvinna, men jag tror inte att det blir någon massflykt.

Tränarmöte i kväll

Enligt uppgifter till Bohusläningen har Grebbestad varit i kontakt med både Jimmy Karlsson (tidigare IFK Uddevalla) och Stratos Kenstanlis (i fjol i Lysekils AIK), men nu riktar klubben ögonen mot en annan tränare.

– Vi ska träffa en tränare i kväll (onsdag). Jag hoppas verkligen att han hoppar på uppdraget.

Men vem tränaren är vill inte Peter ”Lillen” Svensson berätta.

– Nej. Men jag är förhoppningsfull. Jag är säker på att det är ett bra alternativ. Det är allt jag kan säga.

Grebbestads kontrakterade spelare inför nästa säsong är målvakten Jonatan Hårenberg, lagkaptenen Markus Svensson, mittfältaren Victor Edvardsson och forwarden Oskar Lindberg.