Det blir sista plasket – vi ses i bassängen

Plask! Blubb blubb. Vad var det? Bara Bohusläningens reporter som tappade greppet i armgången.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Jag är inte speciellt uthållig, definitivt inte stark och när jag pressas att kombinera de två svagheterna så förstår alla att det blir tufft. Nu ska jag tydligen utmana mig själv igen. Varför gick jag med på det?

Vänner. Ni får bara en chans till att se mig genomföra Run dirt race. För efter lördagens OCR-lopp i Uddevalla så får det vara bra. Jag har gått i mål två gånger innan och efter tre års uppehåll är det nu dags igen. Sedan är jag klar. Man ska sluta när man befinner sig på to … jag menar en bit ifrån botten.

ANNONS

Nu har jag förmånen att veta exakt hur djupt det är i Landbadets bassänger precis under ställningen där alla deltagare i Run dirt race ska passera via armgång. Jag fick testa det fruktade hindret dagen innan tävlingarna och jag visste hur det skulle sluta. Kollegan Christer Lindgren stod beredd med kameran och bara väntade på ögonblicket.

Jag kom halvvägs.

Plask!

Blubb blubb.

Nu har jag dessutom förmånen att veta exakt hur varmt (läs: svinkallt) det är i bassängen.

Som ni ser lyckades Lindgren tyvärr att föreviga de skräckblandade sekunderna när styrkan helt tog slut, greppet försvann och kallbadet uppenbarade sig. Varsågoda.

För att linda in förödmjukelsen lite extra mycket så fanns Oscar Lorentzon på plats alldeles intill. Han har byggt ställningen och ville ge mig några tips inför lördagens tävling. Han visade mig hur man gör. Det såg ut som när någon plockar solmogna äpplen ur trädet en ljummen kväll i augusti när hans fingrar dansade över ställningen. Det var som att Leo Messi skulle lära mig dribbla, som att Armand Duplantis berättade hur jag hoppar sex meter.

Fast det är okej att misslyckas också. Jag och mina två medtävlare ställer upp för att göra något kul tillsammans. Armgång får andra vara bra på. Att gå balansgång, klättra, åla, kräla och krypa i vatten eller lera har jag däremot inga problem med. Det ska givetvis bli kul också, inte bara smutsigt, slitsamt, plaskblött och utmattande.

ANNONS

Nu samlar vi kraft, laddar upp och genomför utmaningarna en efter en. Lycka till!

Till alla er som är svaga på armgången: vi ses i bassängen. Till alla er andra: vänta inte på mig, jag vet hur man klättrar upp för stegen. Jag ska nog komma i mål den här gången också, bara lite senare, lite blötare.

LÄS MER:Svenska mästarna smutsar ner sig – hinderloppet återvänder till Uddevalla

Läs mer och se bilderna från det senaste Run dirt race, 2019.

LÄS MER:Här är några av hjältarna som vågade

Här hittar du också bilderna från loppet 2018.

LÄS MER:Blöt och stekhet succé för hinderloppet

ANNONS