Erik Weiefors: Sommarlovet är över men sporten vilar aldrig – och nu sätter vi fart

En sommarledig Erik Weiefors mötte fyra semestrande landslagslegendar som spelat över 600 landskamper för Sverige tillsammans.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Hej igen.

Hoppas sommaren har varit och fortsätter att vara snäll mot dig. För mig är är årets semester över när jag skriver de här raderna men sommaren finns i högsta grad kvar. Jag har haft en extra lång jobbfrånvaro i år tack vare ett par veckor föräldraledigt i samband med semestern. Min dotter har haft sitt första sommarlov från förskolan och så har det känts för mig med. Sommarlov är något riktigt bra.

Helt ledig från sporten blir jag däremot aldrig. Det går liksom inte. Jag givetvis koll på att Gais ryckt till sig ett stort försprång i Ettan södra och bakom dem återstår nu bara kampen om en kvalplats till Superettan. Jag som tippade att Makrillarna skulle sluta sexa...

ANNONS

Tar Ljungskile kvalplatsen?

Ljungskile och Oddevold gör nu upp om andraplatsen tillsammans med bland annat FC Trollhättan vilket ger oss en intressant höststrid att hålla ögonen på. Med ett par nyförvärv i de ovan nämnda klubbarna så rustar de för att hålla ut hela vägen till den sista omgången i november. Jag tror att LSK, tillsammans med formstarka Falkenberg, har bäst chanser att få kvala sig uppåt.

Gillar du liksom jag att läsa tabeller så är division 1 norra Götaland något att fästa blicken på. Eftersom Svenska fotbollförbundet gör om seriesystemet till nästa säsong kommer sex av tolv lag att åka ur. Med åtta omgångar kvar har Degerfors sjätteplatsen som innebär kval för att stanna kvar. Samtidigt har Degen bara sju poäng upp till serieledande Rössö i en tät toppstrid om den enda kvalplatsen till Elitettan. Ska Rössö hålla ledningen eller ska Ljungskile (just nu trea) jaga ikapp under slutspurten?

Fyra idrottsprofiler på semester

På tal om semester (sommarlov) och sport så har jag mött ett par framstående idrottsprofiler de mina lediga veckor. Jag stötte på hockeylegendaren Jörgen Jönsson under shoppingrundan, sprang på hockeyesset Loui Eriksson (ja, han är väldigt lik Håkan Hellström) i lobbyn till ett hotell, såg handbollsmålvakten Filippa Idéhn vid strandkaféet och spanade in fotbollsfenomenet Kim Källström när han hämtade paket hos postombudet. Den kvartetten har sammanräknat spelat över 600 A-landskamper och vunnit flera internationella mästerskapsmedaljer. Kul att möta storstjärnorna, som vi annars bara ser på TV, i deras privatliv även om det bara varade i några sekunder.

ANNONS

Så trots att jag har varit borta från tangenterna i många veckor så har sporten varit ständigt närvarande. Det finns inget annat. Sommarlovet är över men nu fortsätter sommaren med allt det som idrotten har att berätta. Hör av dig med ditt bästa tips så möter jag gärna upp och skriver din berättelse. Sporten vilar aldrig och nu sätter vi fart.

Trevlig fortsättning på sommaren!

ANNONS