Hällelöparen Annelie Johanssons svit sprack, men det blev en andraplats i den virtuella seriens sprintlopp.
Hällelöparen Annelie Johanssons svit sprack, men det blev en andraplats i den virtuella seriens sprintlopp. Bild: Privat

Sprint – då sprack segersviten för Hällelöparen Annelie Johansson

Annelie Johansson hade fyra raka segrar i den virtuella löparserien – men i helgen sprack sviten.

ANNONS
|

Det var till slut en halvminut som skiljde Johansson från en ny seger när seriens kortaste lopp Salming Trail 6 avgjordes runt om i landet.

Redan för några veckor sedan varnade Johansson för att det skulle bli svårt att vinna just det kortare loppet.

– Jag är ju bättre på de längre distanserna, men det var en bra genomkörare och jag är ändå rätt nöjd med mitt lopp, med tanke på att det bara är en vecka sedan jag sprang 42 kilometer, säger hon.

Hon genomförde, som vid alla tidigare segerdistanser (12, 16, 21 och 42 km), sitt lopp på stigar i terrängen vid Sjömarken utanför Borås.

ANNONS

Den 41-åriga Hällelöparen klarade sina sex kilometer på 25,11 medan hälften så gamla Freya Orban sprang sitt lopp i Skåne på 24,40.

När den virtuella serien nu går vidare med ett distansrekordlopp, där det gäller för deltagarna att förbättra sitt personliga distansrekord så mycket som möjligt. Bästa förbättring koras till segrare.

Då kommer Annelie Johansson inte att vara med.

– Nej, jag hade väl fixat att springa fem–sex mil utan problem, men det finns en del annat jag vill springa framöver. Bland annat ser jag fram emot UT-milen på Lassalyckan i Ulricehamn om två veckor som faktiskt blir ett riktigt lopp men med individuell start och max 100 deltagare. Det är kuperad terräng som passar mig bra.

Nästa gång hon planerar att delta i den virtuella serien blir helgen därpå då det är en lagtävling över 30 kilometer på programmet.

I herrklassen blev det holländsk seger för Timothy von Prehn med 19.11 före Joacim Lantz, Hoka One One/Ockelbo SK, på 20.33. Hälle IF:s Patrik Lindegårdh blev femma med 21.14

ANNONS