Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Ståhl ny tränare i Ljungskile

Glenn Ståhl är ny tränare i Ljungskile. Till sin hjälp som assisterande får han Aleksandar Kitic som fortsätter ytterligare tre år i klubben.

Ljungskile valde att presentera sin nye tränare under festliga former. 45-årige Glenn Ståhl presenterades vid en presskonferens i samband med en välbesökt LSK-dagen på Ljungskilegården. 

Prick 13.30 gick ordföranden Erland Holmdahl ut med namnet. Men det dröjde dock tio minuter innan Glenn Ståhl anlände till Ljungskilegården tillsammans med klubbchefen Hannes Stiller och sin assisterande tränare Aleksandar Kitic.

– Jag har fått ett solklart uppdrag och de tär att ta Ljungskile tillbaka till elitfotbollen, säger Glenn Ståhl som skrivit på för ett plus ett år.

Glenn Ståhl har tränat Husqvarna, norska Moelven och IFK Värnamo. Senast var han i Kvikk Halden som han lämnade tidigare i höst. Att det blev just Ljungskile förklarar han med att klubben hörde av sig helt enkelt.

– Dessutom har jag min familj i Göteborg och ville tillbaka till de trakterna, säger han.

Han har inte blivit avskräckt av allt negativt som omgärdat Ljungskile den senaste tiden, både degradering och dålig ekonomi.

– Man kan antingen tycka synd om sig själv och deppa ihop eller så ta ett steg framåt och fightas. Den typen av människa är jag och ser det här som utmaning, säger Ståhl som redan börjat sitt arbete i klubben.

– Jag hoppas i allra högsta grad vara delaktig i arbetet med den kommande truppen. Det är tanken, säger han.

Fotbollsutskottets ordförande Bosse Wålemark är nöjd med att ha gjort klart med Glenn Ståhl.

– Vi har jobbat med två bra namn. Vi tilltalas av hans driv och tydlighet. Han är van att jobba i klubbar som Ljungskile med enkla medel, säger Wålemark.

Störst jubel blev det dock när Ljungskile presenterade assisterande tränaren. Aleksandar Kitic fortsätter alltså i klubben i ytterligare tre år.

– Vi kände att vi behövde ha kvar en sådan i föreningen. Hans står för kontinuitet och är en fin förebild för ungdomarna i och med sitt arbete med vår akademi, säger Bosse Wålemark.

Aleksandar Kitic själv har redan tidïgare sagt att han haft förfrågningar från flera klubbar. Han bekräftar att bland annat Oddevold och IFK Uddevalla hört av sig.

– Jag har förhandlat med Oddevold som är en bra och väl organiserad förening. Att det ändå blev en fortsättning i Ljungskile beror på många faktorer. Dels att de visade så tydligt att de ville ha mig kvar men det är också en trygghet, säger Kitic.

Att flytta från Uddevalla var aldrig aktuellt.

– Jag har mitt jobb på UEIG som jag trivs bra med. Men det är ändå smickrande för mig att veta att jag är attraktiv på marknaden, säger han.