Belgiens Michy Batshuayi lånas ut till Crystal Palace. Arkivbild.
Belgiens Michy Batshuayi lånas ut till Crystal Palace. Arkivbild.

Största bytena under "deadline day"

Transferfönstret har slagits igen i Premier league för den här gången. Här är de främsta bytena.

ANNONS
|

Någon jättedramatik bjöd inte den så kallade "deadline day" på den här gången. En orsak kan enligt nyhetsbyrån AFP vara osäkerheten kring brexit, som enligt en agent gör att en del utländska spelare är tveksamma till att flytta till England.

Batshuayi till Palace

En som vågar korsa engelska kanalen är belgiske Michy Batshuayi, som kommer att spela för Crystal Palace på lån under resten av säsongen. Anfallaren har varit utlånad till Valencia från Chelsea den senaste tiden.

- Jag är väldigt glad över att vara tillbaka i London och Premier League, och jag ser redan fram emot att vara på planen igen, den här gången i rött och blått. Jag är hungrig på mer speltid och mål och hoppas att jag kommer att få allt det här i Palace, säger nyförvärvet i en intervju med klubbens sajt.

ANNONS

Att paraguyanske Miguel Almirón lämnar MLS-vinnarna Atlanta för att gå till Newcastle för 20 miljoner pund (knappt 240 miljoner kronor) tillhör de främsta utropstecknen.

- Ligan är väldigt konkurrenskraftig, det här är en historisk klubb och (tränaren) Rafa Benítez själv är den främsta anledningen till att jag är här nu, säger 24-åringen enligt AFP.

Castro till Wolverhampton

Newcastle passar också på att låna in den italienske backen Antonio Barreca från Monaco. I stället lånar Newcastle ut marockanen Achraf Lazaar och engelske Rolando Aarons till Sheffield Wednesday.

Monaco lånar förövrigt ut belgiska forwarden Youri Tielemans, till Leicester City, i utbyte mot mittfältaren Adrien Silva.

- Jag ser verkligen fram emot att komma i gång. Premier League är en av världens bästa ligor och när jag var ung såg jag alltid Premier League-matcher, säger belgaren till Leicesters sajt.

ANNONS

Det är nu klart att Jonathan "Jonny" Castro lämnar Atlético Madrid för Wolverhampton, samtidigt som sistnämnda lag släpper försvararen Dominic Iorfa till Sheffield Wednesday.

Arsenal lånar in mittfältaren Denis Suárez från Barcelona, medan de andra storklubbarna höll plånböckerna stängda under avslutningsdagen. Däremot så går Liverpools Lazar Markovic till nedflyttningshotade Fulham. Liverpool köpte serben från Benfica för 20 miljoner pund 2014. Men han har inte spelat för Liverpool sedan 2015 utan varit utlånad till diverse klubbar.

- Han är en talangfull ung spelare, vi är glada att kunna välkomna honom från Liverpool under resten av säsongen. Lazar är känd som en fantastisk lagkamrat, han har stödet från vår manager, och han har talangen att kunna stärka vårt anfall, säger klubbdelägaren Tony Khan enligt Goal.

TT
ANNONS