Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Alexander Björk diskuterar med sin caddie Oliver Briggs när han testar banan för första gången inför tävlingen.

Största svenskhoppet satsar på vinst

Alexander Björk har seglat upp som det största svenskhoppet inför Nordea Masters. Han går för vinst på hemmaplan.

Det är både en sliten och jetlaggad smålänning som har tagit sig till Göteborgstrakten strax innan han ska gå ut på Hills golfbana för första gången inför tävlingen.

- Vi kom hem från USA i går (onsdag), mitt på dagen. Vi kom för sent egentligen, men vi får göra det bästa av situationen, säger han.

I PGA-mästerskapen klarade han inte kvalgränsen och han är osäker på formen, men tycker att han tar med sig bitvis bra spel från St Louis.

Högst rankad

I Henrik Stensons och Alexander Noréns frånvaro är han den högst rankade svensken på plats, nummer 76 på världsrankingen och 18:e på Europatouren. Vårens och sommarens förhoppningar om att ta en plats i Ryder Cup-laget har tonats ned en hel del. Dock finns fortfarande en teoretisk chans.

- De stora tävlingarna är över. Fast kanske, om man vinner den här veckan och spelar bra någon av de tävlingar som är kvar. Exempelvis i en tävling i Schweiz som går i början av september. Då skulle man kanske kunna få ett wildcard. Men jag tror att jag kanske är lite för långt bakom, säger han.

Hoppet lever vid en vinst i Nordea Masters, men ödmjukheten är påtaglig.

- Man satsar alltid på att vinna varje tävling man ställer upp i. Sedan är det kanske inte alltid en situation då man har möjlighet, säger han.

Skönt med svensk mat

28-åringen slog igenom 2016 och gör sitt andra år på Europatouren. Hans främsta merit kom tidigare i år när han vann China Open och har därutöver en andraplats och två tredjeplatser på touren.

- Året har varit lite upp och ned, som alla år. Men det positiva har absolut övervägt. Vinsten i Kina var givetvis höjdpunkten.

Största hotet i Mölndal säger han är "de 155 andra", men framhåller dansken Thorbjörn Olesen samt förre världsettan Martin Kaymer från Tyskland lite extra. Men med publiken i ryggen hoppas han på en klar hemmafördel.

- Det är alltid kul att spela på hemmaplan med hemmapubliken. Sedan är det skönt att prata svenska och att känna igen saker, som mat och allt möjligt, säger Björk.

Nordea Masters inleds på torsdagen och pågår fram till söndag.