Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
En runda kvar. Marcus Kinhult gick två under par under lördagen och kan klättra ytterligare i sammandraget under söndagen. Bild: Anders Wiklund/TT

Stark avslutning lyfte Kinhult inför sista rundan

Marcus Kinhult gjorde birdies på lördagsrundans två sista hål vid tourfinalen i Dubai.

Med sex birdies och fyra bogeys landade han därmed på 70 slag, två under par. Det gör att han med sammanlagda -6 ligger på en 24:e plats, utan möjlighet att blanda sig i toppstriden. Däremot finns förstås en möjlighet att klättra ytterligare i det meriterade sällskapet.

Ändå var Marcus Kinhult inte riktigt nöjd.

– Det var sämre än igår, men okej resultat. Jag träffade fairway färre gånger jämfört med tidigare dagar och fick därför jobba hårdare. Jag är ändå laddad för söndagens spel och hoppas på en stark avslutning med lite mindre stress i spelet.

Bland övriga svenskar ligger Henrik Stenson på en delad niondeplats. Stenson spelar sin första tävling sedan Ryder Cup och hade en jobbig inledning på lördagsrundan, men sex birdies gav 69 slag och tre under par. Han har därmed -10 och och där fyra Patrick Reed, USA, och Danny Willett, England i delad ledning.

Alex Norén slog fina 67 slag och är nu på en 13:e platsen som delas med bland annat Alexander Björk, ett slag bakom Stenson.