Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Amanda Ragnevi, Martine Strandvik och Peggy Delvret. Bild: Privat
Amanda Ragnevi, Martine Strandvik och Peggy Delvret. Bild: Privat

Starka SM-insatser av Uddevallas åkare

Uddevalla KF skickade tre åkare till SM. Och de gjorde bra tävlingar i Karlskrona.
– Jag är nöjd med deras insatser, säger tränaren Anne-Louise Elwing.

NKT arena i Karlskrona var under den gångna helgen värd för SM i konståkning. Under fyra dagar har ungdoms-, junior- och seniorklasserna för damer och herrar avgjorts. Torsdagen var första tävlingsdag och Uddevalla konståkningsförenings tre åkare startade i det korta programmet.

13-åriga Amanda Ragnevi placerade sig sjua och följde upp med en åttondeplats i det fria programmet. Hon slutade därmed sjua totalt i RM (riksmästerskapet för dem under 13 år) med resultatet 74,86.

– Hon stod upp i alla hopp och gjorde jättebra piruetter vilket gav plus från domarna. Hon kunde inte ha gjort så mycket mer och det gav henne en bra placering, säger Anne-Louise Elwing, tränare i Uddevalla KF.

Ragnevi var rankad tia innan SM där de 18 bästa får vara med.

"Detaljer att slipa på"

I junior-SM tävlade UKF:s Martine Strandvik och Peggy Delvret. Bäst gick det för Delvret som slutade elva.

– Hon var rankad elva i startfältet så det var jättebra. Hon var i stort sett felfri i långprogrammet men en liten miss i korta vilket gjorde att hon tappade poäng.

Martine Strandvik var sjuk veckan innan SM och blev 14:e totalt.

– Hon var rankad tolva innan och tappade ett par nivåer i piruetter och steg samt fick minus på ett par steg. Hon höll sig ändå kvar på 14:e plats, säger Anne-Louise Elwing som sammanfattade SM med gott betyg för Uddevallas åkare.

– Jag är nöjd med deras insatser. Det finns några detaljer att slipa på men alla gjorde det jättebra, det är inte lätt att prestera under SM.

Tuffare i elitseriefinalen

Närmast väntar DM i januari för Uddevalla KF. Därefter fortsätter elitserietävlingarna fram till elitseriefinalen i april.

– Då är det bara åtta ungdomar och tolv juniorer som får åka. Då har de inte råd med småmissar utan måste åka ännu bättre för att få chansen, säger Anne-Louise Elwing.

Göteborg KF:s Elin Hallberg, som tidigare tävlade för Uddevalla, kom fyra i seniorklassen där Mathilda Algotsson vann guldet före Smilla Szalkai och Josefin Taljegård.