Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Friskisar. New Sweden match racing team med Louise Kruuse Af Verchou, Helena Gustavs Formgren, Malin Holmberg, Caroline Sylvan, My Karlsten Sfiris och Frida Langenius gillar läget och har inget emot hårda vindar.

Starka vindar och friska fläktar

Träningen blåste bort. Likaså den första tävlingsdagen. Sura miner? Nej, inte hos Caroline Sylvan och hennes team. – För oss får det gärna blåsa hur mycket som helst, säger Orust­seglaren.

Camila Ulrikkeholm Klinkby och hennes besättning får finna sig i att vara favoriter. Det har fem raka segrar och förstaplatsen på världsrankingen sett till.

Bakom henne finns Anna Kjellberg, Anne-Claire Le Belle – och så Orustbördiga seglaren Caroline Sylvan som kanske har Lysekil womens match mest energifyllda crew. Leende och förväntansfulla berättar de om tankarna för den närmaste veckan.

– Vi är laddade och det är lite skönt att landa lite och inte behöva gå ut direkt. Skönt att vara i Lysekil, säger Caroline Sylvan men får genast mothugg från laget.

– Jag skulle säga att vi är lite besvikna och laddade att komma ut, säger en av tjejerna i teamet och så skrattar de tillsammans.

Förväntningarna på årets tävling är höga. Sylvans New Sweden match racing team ligger fyra på världsrankingen. En position de inte vill ha när LWM summeras på lördag.

– Nu har vi kommit fyra lite för många gånger i rad och nu är det inget annat än pallen som gäller, säger Louise Kruuse Af Verchou och besättningen håller med.

Under 2015 års tävling var de med bra med lyckades inte ta sig ända fram. Och några vindar skrämmer inte västkustlaget där de flesta är baserade i Göteborgsområdet.

Inte heller den missade chansen att träna och lära känna båten så mycket som möjligt under veckans första dagar verkar påverka speciellt mycket.

– För oss som tränar och tävlar i de här båtarna känns det lugnare än om vi hade varit någon annanstans, i någon båt vi aldrig har seglat, säger Caroline Sylvan.

Team Sylvan har nyligen varit på läger hos Camilla Ulrikkeholm Klinkby i Köpenhamn för att hjälpa varandra med tips hur man bäst hanterar DS 37-båtarna.

Kanske kan det lyfta New Sweden match racing team från placeringarna 7:a (2013), 4:a (2014) och 4:a (2015). Efter den första deltävlingen av världscupens fem ligger Caroline Sylvan på femte plats.