På sjätteplats. Karolina Stenfeldt och Fred Astaire gjorde en stark comeback.
På sjätteplats. Karolina Stenfeldt och Fred Astaire gjorde en stark comeback.

Stenfeldt sexa i återkomsten

I mitten av juli bröt Karolina Stenfeldt armen. Nu är fälttävlanryttaren från Hunnebostrand tillbaka i Sverigeeliten. I helgen blev hon och Fred Astaire sexa i Hovdala International Horse Trials.

ANNONS
|

Första upplagan av Hovdala International Horse Trials blev en succé. Nu rustar tävlingen utanför Hässleholm för nya framtida hästfester i den natursköna omgivningen vid Hovdala Slott.

De fyra tävlingsdagarna lockade över 10 000 åskådare och på programmet stod bland annat fälttävlan – med Karolina Stenfeldt på plats. Det blev en sjätteplats för Stenfeldt och Fred Astaire i den enstjärniga klassen. Segrade gjorde Isabella Lidbrandt/Ottawa före det tjeckiska ekipaget Miloslav Priboda Jr/Ferreoulus Lut.

Tävlingen var Karolina Stenfeldts första framträdande sedan Fälttävlansveckan i Flyinge, 14-17 juli. Då slutade hon och Fred Astaire på en fin åttondeplats i den hårda konkurrensen i den tvåstjärniga-klassen. Därefter hade hon en tyngre period.

ANNONS

– Dagen efter bröt jag armen och red ingenting på ett par veckor. Men jag fick vara glad att det inte var värre. Jag ska ta av gipset nu, men det är klart att det känns lite fortfarande, berättar hon.

Armbrottet gjorde att Karolina tvingades att ställa in en planerad tävling i Köpenhamn. Nästa tävling sker 2-4 september på Segersjö Herrgård utanför Örebro. Då är Karolina och Fred Astaire tillbaka i tvåstjärnigt.

– Vi ska försöka hinna etablera oss där innan året är slut, berättar hon.

ANNONS