Maskoten räven dök för första gången upp på Stenhultsrundan under loppets 40-årsjubilem. Sedan dess har han återkommit varje år. "Många tycker det är väldigt roligt. Den yngsta åldersgruppen är mellan 0-6 år så det är roligt för dem. Och att det blir ett lopp och en dag för hela familjen", säger Kent Eriksson.
Maskoten räven dök för första gången upp på Stenhultsrundan under loppets 40-årsjubilem. Sedan dess har han återkommit varje år. "Många tycker det är väldigt roligt. Den yngsta åldersgruppen är mellan 0-6 år så det är roligt för dem. Och att det blir ett lopp och en dag för hela familjen", säger Kent Eriksson. Bild: Mattias Modéen

Stenshultsrundan hoppas bli solig succé

Hösten har gjort intåg med sina färgglada löv som förgyller den gråa höstmarken. Det är oktober – och det innebär att det återigen är dags för traditionella Stenshultsrundan. Arrangörerna hoppas på en solig succé.

ANNONS
|

Det är ett gäng med rutin som arrangerar Stenshultsrundan. Loppet genomförs för 44 gången och det är Stenshults IF med Kent Eriksson i spetsen som står för arrangemanget. Mycket har hänt under åren och inför tävlingen är det alltid saker som ska fixas för att få allt att fungera smidigt.

– Det är ett mils långt terrängspår som ska skötas om. Det händer alltid något varje år men det har fungerat bra i år, säger Kent Eriksson.

Tror på fler deltagare

Banan är nu preparerad och redo för de deltagare som under lördagen ska ge sig ut i terrängen. Under onsdagen hade det ramlat in över 200 anmälningar. Men Kent Eriksson tror att det blir fler löparglada – i alla åldrar – som kommer till start under lördagens lopp.

ANNONS

– Anmälningarna brukar rulla in när det börjar närma sig. Många brukar till och med anmäla sig på tävlingsdagen. Förra året tror jag det var nästan 70 stycken som gjorde det, säger han.

Inväntar vädret

Eriksson tror att det är många som inväntar vädret. Även fast det tidigare år har funnits tappra löpare som trotsat vädret när det inte riktigt visat sig från sin bästa sida.

– Det är ju lite det som är grejen när det är ett terränglopp på hösten. Vädret kan vi inte rå för. Ibland kommer löparna in helt leriga men de har varit lika glada ändå. Något år har vi till och med haft snö, säger han.

Men väderrapporten för lördagen ser betydligt trevligare ut. Kent Eriksson hoppas att det ovanligt varma oktoberväder som varit håller i sig ända till lördagen.

– Så länge det håller upp är det bra. Skulle det vara så fint väder som det var tidigare helg hade det varit jättebra, säger han.

ANNONS