Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Maskoten räven dök för första gången upp på Stenshultsrundan under loppets 40-årsjubilem. Sedan dess har han återkommit varje år. Nu är det dags för den 45:e upplagan av loppet. Bild: Mattias Modéen

Stenshultsrundan hoppas slå deltagarrekord

Det är dags för den 45:e upplagan av klassiska Stenshultsrundan. Och inför årets tävling hoppas arrangören på deltagarrekord.

Det är oktober och därmed också dags för den traditionsenliga Stenshultsrundan.

På lördag kommer deltagarna att ge sig ut i terrängen. Loppet har flera klasser. Alltifrån de allra minsta barnen till motionärer som tar sig igenom en slinga på tio kilometer.

– Vi brukar få besök av maskoträven som underhåller den yngre generationen samt springer med och hjälper till med uppvärmningen, säger Kent Eriksson från arrangörsklubben Stenshults IF.

I nuläget har omkring 70 personer anmält sig. Men då det går att meddela sitt deltagande ända fram till tävlingsstart hoppas arrangörerna på en rejäl tillströmning.

Ett mål är att slå deltagarrekordet på 380 stycken, vilket ska ha satts någon gång under 80-talet.

Förra året sprang 352 deltagare i olika åldrar loppet.

– Alla som passerar mållinjen får som vanligt en liten plakett och de som deltar i de mindre klasserna kommer att få en extra medalj att hänga runt halsen och ett litet pris från vårt prisbord, säger Eriksson.

Snabbaste dam på fem kilometer och snabbaste man på tio kilometer tilldelas pris till minne av loppets grundare Lars ”Ega” Hermansson.