Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Henrik Stenson var inte riktigt nöjd med första dagens spel i British Open. Bild: Jon Super/AP/TT

Stenson kräver mer av sig själv

Inte dåligt, men inte heller bra.
Henrik Stenson vill få ut mer av sitt spel i majortävlingen British Open.
Det är tre dagar kvar och vi får se om vi kan ändra på det som inte funkar, säger han.

Golfstjärnan var ett slag under par och betygsatte sina första 18 hål på Royal Portrush med "hyfsat godkänt".

Särskilt nöjd var han dock inte.

-Det var väl tre, fyra slag som vi var ganska missnöjda med. Vi räddade upp några av dem men några av dem gick inte att rädda, säger 43-åringen.

-Det känns som att de första hålen – när vi spelade i medvind – gav lite chanser men när vi vände upp och spelade in i vinden så var det lite tuffare hela tiden, framför allt avslutningen var lite "tricky".

"Något slag bättre"

Han räknar upp några järnslag, svingar med spoonen som behöver bli bättre under fortsättningen på Nordirland.

-Det var mycket på halvdistans eller längre och tvåputtar för att ta sitt par och gå vidare. Det är väl lite majorgolf också, men ska man komma ner på tre, fyra, fem under behöver man pilla i några extra puttar och slå några slag bättre.

Även om –1 inte var vad Henrik Stenson hade hoppats på, har han inte gett upp hoppet om att ta sig högre upp i resultatlistan för att vara med och konkurrera om segern.

-Man kan aldrig vinna på en torsdag, fredag eller lördag men man kan spela bort sig. Det känns definitivt inte som att vi är ute, sedan är frågan om man spelar tillräckligt bra; behöver vi spela bättre än vad jag gjorde i dag (på torsdagen) om jag ska avancera uppåt i fältet under de närmaste tre dagarna? Vi får se om vi kan göra det, säger han.

"Ingen bra känsla"

En som har betydligt mer att jobba med är Alexander Björk. Efter att ha missat "cutten" i British Open 2017 och 2018, är han på väg mot en ny missad kvalgräns efter att ha inlett årets majortävling med sex slag över par.

-Putten ska vara glad att den är i ett stycke, säger han.

-Jag får inte bollen i hål, jag får ingen bra känsla, jag får ingen känsla för linjerna, känslan för att starta bollen... Det funkar inte.

Anders Wallin/TT