Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Stenson på tredje hålet under första dagen av The Open golf på Royal Birkdale i Storbritannien.

Stenson och Norén skuggar täten

Räkna inte bort titelförsvararen i British Open. Henrik Stenson tycks ha hittat formen igen och gick första varvet ett under par.

Henrik Stenson spelade bättre golf än på länge under första rundan i British Open. 69 slag i vindarna på Royal Birkdale kunde ha varit ännu bättre med en vassare insats på greenerna, där Stenson slog flera puttar kort om hålet.

- Vi tar den starten även om det inte känns girigt att säga att jag kunde ha varit två eller tre under par. Det hade varit en bättre reflektion av hur jag spelade, säger svensken.

Gjorde få missar

Stenson var riktigt illa ute på hål 6, där han missade inspelet rejält åt vänster och lyckades rädda bogey från tjockruffen. Men det var en av få missar från världsåttan, som gjorde tre birdies och två bogeys och visade glimtar av det spel som gjorde att han vann sin efterlängtade major i fjol.

- Det var en och annan miss, men inte mer än man kan acceptera. Det kändes rätt "solid" från tee till green, säger 41-åringen som var fyra slag från ledningen när han hade spelat klart.

- Det är klart att vi inte kommer vara med i den absoluta toppen, men det var vi inte efter ett varv förra året heller. Så jag är nöjd med starten, det är långt kvar och mycket kan hända.

Ett bakom Norén

Bäste svensk efter första dagens spel är inte Henrik Stenson, utan Alex Norén. Norén gick runt på 68 slag och var till skillnad från Stenson mer än nöjd med just puttningen.

- Den har känts lite halvdan på sistone. Men jag fick många långputtar som jag lade närmare än jag brukar och då är det lite lättare att fortsätta lira, säger han.

I förra veckans Scottish Open missade Alex Norén kvalgränsen, men nu känner han att spelet finns för att vara med och slåss i toppen. Norén har som bäst varit nia i en major (British Open 2012), men efter fem segrar på drygt ett år finns en större tro på att lyckas bättre nu.

- Speciellt när man vinner en större tävling, som Wentworth. Då vet jag att jag kan göra det. I majors är det bara ett par bra spelare till som man måste slå. Så självförtroendet är där, men jag har inte gjort det i en major och det är det jag försöker att göra, säger 35-åringen som har gett sig själv ett bra utgångsläge för att kunna göra karriärens bästa major.

- Det betyder mycket att få en bra start, speciellt när det är så här svårt. Det är lätt att skjuta en halvtaskig runda och så är man för långt från täten.

När flera spelare fortfarande var kvar ute på banan ledde amerikanerna Jordan Spieth och Brooks Koepka i klubbhuset, båda på 65 slag.