Jönköpings tränare Jimmy Thelin lyckades inte hålla kvar sitt lag i allsvenskan.
Jönköpings tränare Jimmy Thelin lyckades inte hålla kvar sitt lag i allsvenskan.

Stolpe ut för Jönköpings Södra

Massor av chanser. Men två stolpskott och bara ett mål. Kvaldramats upplösning blev symptomatisk för Jönköpings Södra, som spelar i Superettan nästa säsong.

ANNONS
|

Det blev bara två säsonger i allsvenskan den här gången. Jönköpings Södra hade behövt göra minst tre mål på Trelleborg i kvalreturen, samtidigt som just målskyttet har varit ett av problemen under säsongen.

På den snöiga hemmaplanen prickade både Fredrik Olsson och Fredric Fendrich stolpen, vilket till slut innebar att Robert Gojani blev lagets enda målskytt i kvalet.

- Det man kan se på prestationerna är att många har varit väldigt bra, men att vi inte haft den utdelningen vi har velat ha, konstaterar Jimmy Thelin besviket.

ANNONS

- Första halvlek var en helt fantastisk prestation egentligen, men återigen, utdelningen är inte där.

"Mycket känslor"

Medan det var feststämning i Trelleborgs omklädningsrum var det på andra sidan spelargången självklart oerhört dämpat. Jönköpings Södra var oerhört nära att rädda kontraktet redan under seriespelet, men föll nu tungt trots en stark insats.

- Det är mycket känslor just nu, spelarna har jobbat så länge för sitt mål, att spela i allsvenskan 2018, och så faller man på mållinjen, klart att det känns tufft, säger Jimmy Thelin.

- Men så länge man har gett allt kan man inte göra mer.

Många rykten

Samtidigt, konstaterar J-Södratränaren, har klubben en betydligt stabilare grund att stå på än när laget gick upp i allsvenskan senast. Och medan spelarna får en liten semester nu, börjar lagledningen redan på måndagen jobba för att bygga för laget för nästa säsong.

ANNONS

Frågan är dock, om det blir med eller utan Jimmy Thelin. Han har, trots lagets kräftgång, den senaste tiden kopplats samman både med IFK Göteborg och med Elfsborg.

- Just nu har jag kontrakt med Jönköpings Södra. Och som jag sagt innan, den dagen jag har något att säga, kommer jag att säga det, säger Thelin om ryktena.

- Just nu ligger mitt fokus på att i morgon sätta mig vid arbetsbordet och jobba vidare med Jönköpings Södra.

TT
Fakta: Lagen i Superettan

Här är lagen som spelar i Superettan i fotboll nästa säsong:

Halmstad

AFC Eskilstuna

Jönköpings Södra

Falkenberg

Öster

Värnamo

Helsingborg

Degerfors

Gais

Norrby

Varberg

Gefle

Örgryte

Frej

Landskrona

Brage

ANNONS