Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stopp för Hermanssons svit

Det blev ingen tionde raka seger för Uddevallas MMA-fighter Jack Hermansson.

När Jack, eller "The Joker" som har blivit hans artistnamn natten till söndagen gick sin andra match i proffscirkusen UFC tog det stopp mot brasilianaren Cezar "Mutante" Ferreira.

På Facebook uttrycker Hermansson på söndagseftermiddagen sin besvikelse såhär: 

"Det känns fruktansvärt att svika alla mina supportrar, mina lagkamrater, familj och vänner. Och jag är själv besviken. Det gör ont. Jag är ledsen.
Jag gjorde en hel del misstag ikväll. Uppenbara misstag som jag inte borde göra. Jag vill bara säga till alla att jag är bättre än så. Men jag vet att det spelar ingen roll. Det är vad du gör i oktagonen som räknas.
Tack så mycket för ert stöd. Jag kommer att försöka betala tillbaka med en vinst nästa gång!"

Två minuter och elva sekunder in i den andra ronden tvingades Hermansson ge upp sedan han i över en minut kämpat efter att ha fastnat i ett armlås runt halsen. Till slut fanns inte krafter att fortsätta och domaren bröt sedan svensken klappat på motståndarens arm.

28-årige Jack Hermansson strålade av självförtroende när han kom in i arenan till egen intromusik och presenterades som "hailing from Uddevalla, Sweden". Hermansson är fortsatt svensk medborgare, men har fått sin MMA-träning vid Frontline Academy i Oslo som han också tävlar för varför han också bar såväl den svenska som norska flaggan när han gick in i arenan.

Hermansson kom till lördagens match som favorit mot sin tre år äldre och mer erfarne motståndare som kommit tillbaka efter skadeproblem. Efter nio raka segrar har Hermansson fått uppmärksamhet och vunnit respekt i mellanviktsklassen. Han kom också, enligt vad han berättade för Bohusläningen tidigare i veckan, till Brasilien i god form och med en tro på sina chanser efter premiärsegern i UFC mot britten Scott Askham i september.

I den första ronden var både Hermansson och Ferreira avvaktande. De båda jabbade och bytte några låga sparkar inför 10 000 åskådare i den fullsatta arenan som förstås lyfte fram sin landsman i hans första match på hemmaplan.

Om den inledande ronden var jämn och utan någon klar vinnare började den andra något mer offensiv och efter någon minut blev Hermansson nerdragen. Han fastnade strax därefter i ett besvärligt läge. En hård kamp att komma loss slutade dock med att han fick ge upp och se den långa sviten brytas.

Enligt norska tidningen VG uppgav kommentatorer på plats att detta var brasilianarens bästa match i år.

Hermansson får nu rikta in sig på de två återstående UFC-matcher som omfattas av hans nuvarande kontrakt. Proffscirkusen har, enligt VG, brutit kontrakt tidigare, men att Hermansson med sina tidigare svit, bör kunna vara säker på att få nya chanser.

– Jack och hans team är förmodligen mycket besvikna. Han tog en risk genom att möta en så meriterad fighter som Ferreira, och den här gången gick satsningen inte hem, men Jack kommer nog tillbaka stärkt av erfarenheten, säger norske MMA-experten Andreas Roaldsnes till vg.no

SE MER: Hotet vid invägningen: "Nice to meet you. You are going to die..."