Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/20

Stor dramatik när Rockets vann derbyt

Raketerna från Uddevalla firade som efter en serievinst och är nu allt närmre mot innebandyns division 2 efter fredagens derbyseger mot Dingle AIK efter 8–7 (4–3, 2–3 2–1),

– Så här ska det ju vara, jublar WH Rockets tränare, förre Dinglespelaren Tommy Karlsson och pustade ut efter slutsignalen - och vem gjorde inte det.

Man behöver inte gilla innebandy, eller idrott överhuvudtaget för att ändå bli helt uppslukad av en kraftmätning som det här derbyt. Division 3 står det i tabellen, men här var det tryck och energi i elitklass så väl på som utanför planen. Om det fanns ett publikrekord i Munkedals sporthall så slogs eller tangerades det när fans från båda klubbarna trängdes på läktaren och längst väggarna. 400 sägs vara fullt, men det var fler än så på plats. De som inte kom eller inte fick plats är att beklaga. Det var idrott när det är som bäst

Kvällen började med en publiktifo som hyllning till hemmalagets tränare och fortsatte med ett riktigt målfyrverkeri.

Rockets tog tag i matchen och skaffade sig en 2–0-ledning, men direkt efter det andra målet kom en reducering och det där upprepade sig flera gånger under kvällen. Walkesborgsmål - då reducerade Dingle flera gånger inom en halv minut.

Snabbast var Hans Eklund som fem sekunder efter den tekning som följde 1–3 fick bollen av Hampus Wackfelt och stänkte in 2–3.

– Det var nog lite jobbigt för dem att vi trots baklängesmål visade moral och stort hjärta, säger hemmatränaren Fredrik Nestorsson som gav sina spelare stor frihet.

Det fortsatte som en hård kamp mellan hjärta och hjärna. Uddevalla mer organiserat och disciplinerat mot ett villt chansande Dingle där alla tog ut sig till absolut max.

Inget av lagen höll tillbaka. Det var hela tiden så tufft som ett derby ska vara, men aldrig fult. Rutinerade domarparet Pierre Eberhard Berg/Adnan Tongur, Göteborg lyckades hålla spelarna på rätt nivå. De hyllades också av båda tränarna efter matchen.

Dingles kraftansträngning var nära att betala sig. Tre snabba mål i den andra perioden gjorde ställningen 6–6 inför de sista 20 minuterna.

Men i stället var det Rockets som bjöd på ett snabbt mål direkt efter första tekningen i tredje perioden när poängkungen Linus Söderblom stänkte in 7–6. Efter 8–6 till Rockets i spel i numerärt överläge efter en något onödig hemmautvisning för felaktigt byte kändes matchen avgjord. Bröderna Sebastian och Hampus Wackfelts reducering med 40 sekunder kvar pressade dock återigen upp pulsen till bristningsgränsen på spelare, ledare och publik.

Det blev inte mer, men mer dramatik kan man kanske ändå inte begära på en och samma kväll.

Tommy Karlsson var lyrisk över sitt lag, lyfte särskilt fram försvarsspelaren Filip Andersson, spelbegåvade Fredrik Dahl och unge Rasmus Olsson, men applåderade också Dingle för deras insats.

– Dingle gör massor för innebandyintresset i distriktet med sina arrangemang och sitt spel. De ger allt de har och ger aldrig upp. De ska de ha en eloge för. Jag hoppas det tar en av de andra platserna till division två.

Hemmatränaren lyfte också sitt lag, bland annat den ene av lagets tre 40-åriga veteraner, Jerry Johansson som lika säkert som distinkt satte två av hemmamålen och spelade fram till ytterligare ett. Ännu fler poäng, fyra stycken, stod Hampus Wackfelt för, men lagets bäste var målvakten Anders Jonsson. Utan hans prestation i hemmaburen hade Rockets kunnat ha tagit en storseger.

– Bäst i serien, säger Fredrik Nestorsson.