Stora framgångar Johanna Östblom och Frida Alm i allsvenskans skytteliga

Botten i allsvenskan, men i toppen av skytteligan. Johanna Östblom och Frida Alm fullkomligt öser in mål för Kropps.
– Jag ska göra minst fem mål mot Tyresö, säger Johanna Östblom inför söndagens match.

ANNONS
|

1. Alexandra Lundström, HK Aranäs, 38 mål.

2. Johanna Östblom, GF Kroppskultur, 37 mål.

3. Frida Alm, GF Kroppskultur, 36 mål.

Så ser prispallen ut i allsvenskans skytteliga efter sex omgångar, enligt Handbollskanalens sammanställning. Det trots att Kroppskultur bara vunnit en match under säsongen och ligger på negativ kvalplats.

– Det är jätteroligt att det har blivit så många mål. Framför allt nu i allsvenskan där det är tuffare motstånd än i division 1, säger Johanna Östblom.

Men kantspelaren i Kropps erkänner att det finns två sidor av myntet.

– Givetvis ger det mig ett större självförtroende att göra så många mål, men jag känner också en press. Nu vill jag göra ännu mer mål och visa motståndarna och de som tittar att jag ligger i toppen av skytteligan, säger Johanna Östblom.

ANNONS

Hyllar spelarna i laget

Hon menar att de största faktorerna bakom målsuccén är hårt arbete och fina framspelningar från lagkamraterna.

– Utan dem hade det inte gått. Sedan har jag tränat bra och gjort mitt bästa varje pass. Det har gett resultat.

Tidigare under säsongen toppade Johanna Östblom skytteligan i allsvenskan, men en något sämre målform på slutet har gjort att hon ligger på andraplats.

– Jag vill inte sjunka lägre än så. Det passar mig rätt bra att ligga tvåa för då får jag inte lika mycket press på mig. Men helst vill jag toppa skytteligan för det hade gett mig ännu mer självförtroende.

Tyresö väntar

På söndag eftermiddag väntar bortamatch mot Tyresö som ligger en placering ovanför Kropps i botten av den allsvenska tabellen.

– Vi är trötta på att förlora nu. Vi är verkligen taggade på att vinna och det gäller att vi får fram den extra nivån som vi har i oss, men som vi oftast inte har fått ut. Vi vill vara bra under en hel match och minimera våra fel.

Hur viktig är matchen mot Tyresö?

– Alla matcher är viktiga, men självklart är denna extra viktig med tanke på att de ligger precis ovanför oss i tabellen. Jag tror att resultatet kommer att få betydelse för lagets självförtroende inför kommande matcher.

ANNONS

Hur många mål hoppas du göra mot Tyresö?

– Jag ska göra minst fem mål, men det hade varit ännu roligare om det blir fler än så.

Men det är inte bara på handbollsplan som det går bra för Kropps allra största talang. Den 5 november blev hon nämligen myndig.

– Det kändes jättekul att fylla 18 år och allt blev komplett i tisdags när jag klarade uppkörningen och fick körkort. Det är verkligen en frihetskänsla.

Vart gick premiärturen med bilen?

– Till Ebba Lindqvist som är min bästa kompis. Det var samma dag som jag hade kört upp och vi åkte på en liten roadtrip tillsammans. Vi åkte bland annat över Uddevallabron och till Gustafsberg och till Mollön i Herrestad där vi brukar bada under somrarna.

Men du ska inte köra till Tyresö på söndag?

– Nej, haha. Det får busschauffören göra. Jag ska nog sova på vägen dit för att ladda inför matchen.

ANNONS