Stora planen – så ska Jack Hermansson från Uddevalla bli bäst i världen

Han har gått från att vara en ung brottare i Uddevalla till en världsstjärna i MMA. I Bohusläningens nya podcast ”Mixade zonen” berättar Jack Hermansson om topparna och dalarna under uppväxten, de stora förändringarna i livet, rollen som kändis och sitt stora mål med karriären.
– Hela mitt liv är format för att bli bäst i världen, säger han.

ANNONS
|

Den här artikeln är ett utdrag ur podcasten Mixade zonen. Lyssna på podden på följande plattformar eller i spelaren ovan för att ta del av hela intervjun.

Spotify | Acast

Han har kommit extremt långt i sin karriär och tillhör den absoluta världstoppen i UFC (Ultimate fighting championship).

Men han har en bit kvar att klättra. Det finns nämligen sju män som är bättre än Jack Hermansson i mellanvikt i världens största MMA-organisation.

Jack Hermansson ska förbi dem. Allihop. En dag ska han stå med mästarbältet runt midjan och skrika ut sin glädje.

– Det är hela min drivkraft just nu: att bli bäst i världen. Genom karriären har olika saker drivit mig. I början var målen mindre för att sedan bli större och större. Nu har jag upplevt så mycket i min karriär att det bara finns en sak kvar och det är att bli bäst i världen, säger Jack Hermansson.

ANNONS

Extrem disciplin

Alla delar och beslut i 32-åringens liv präglas av att han ska bli mästare i UFC.

– Hela mitt liv är format för att bli bäst i världen. Hela min vardag och alla val jag gör är gjorda med tanke på nästa träningspass för att ta mig till nästa nivå. Det finns en del saker i en match som jag inte kan kontrollera, men allt som jag kan kontrollera vill jag kontrollera.

Jack Hermansson syftar på exempelvis kost, träning och återhämtning. Han vill göra allt för att få oddsen på sin sida.

– Jag vill inte bara dyka upp på en träning utan jag vill förberedda mig mentalt inför varje pass. Jag måste komma till varje träning med rätt inställning för att bli bättre. Det gäller ofta att rannsaka sig själv som idrottsman. Har jag blivit bättre eller står jag still i min utveckling? Vilka tilltag ska jag göra för att nå nästa nivå? Ibland handlar det om tekniska saker i träningen, ibland kan det handla om saker i livsstilen.

Vad skulle det betyda för dig att bli bäst i världen?

– Det är mitt stora mål och det skulle betyda otroligt mycket för mig. Då har jag uppnått någonting som otroligt få människor har lyckats med. Det skulle också betyda att min familj, vänner, människor från Uddevalla eller mina fans får glädje av min framgång. Man lever bara en gång och det är roligt att försöka uppnå stora saker i livet.

ANNONS

Vad är det tuffaste på resan för att nå ditt mål?

– Att jag har konstant ont och är trött hela tiden. Jag är trött före träningen, mellan träningen och efter träningen. Kroppen värker och jag har en inflammation i varenda kroppsdel. Att alltid ha ont och alltid vara trött och ändå vara tvungen sticka till varje träningspass och försöka att göra ett så bra träningspass som bara möjlighet. Det är det svåra att klara av över lång tid.

Är det viktigt att det blir ett arv efter dig i historien?

– Ja. Jag vill lämna ett avtryck. Så är det till hundra procent. Det är viktigt för mig. Helst vill jag vara den som folk tänker på när de pratar om MMA. Det hade varit väldigt coolt om jag kunde sätta ett avtryck i MMA-historien.

Varför kommer du att bli bäst i världen?

– För att min bästa tid inte är bakom mig utan framför mig. Därför tror jag att jag kommer att vinna över de som är före mig i rankingen och till slut vinna över mästaren. På rätt dag är jag bäst i världen.

ANNONS