Stormatch i US Open avbröts – aktivist limmade fast fötterna

I nästan en timme var US Open-matchen mellan Coco Gauff och Karolina Muchova. Anledningen var att aktivister utförde en aktion på läktaren, varav en av aktivisterna limmade fast fötterna.

ANNONS
|

Det var under det andra setet som US Open-semifinalen mellan Coco Gauff och Karolina Muchova, i natt, fick avbrytas abrupt.

Anledningen var att tre aktivister ska ha utfört en aktion på läktaren. Detta ledde till att delar av publiken ropade på att man skulle kasta ut aktivisterna.

Men det var lättare sagt än gjort, i alla fall när det kom till en av dem. För polisen lyckades tämligen enkelt avlägsna två av aktivisterna – den tredje, däremot, var lite svårare att få ut.

– En av aktivisterna hade limmat fast sina bara fötter i golvet, säger turneringschefen Stacey Allaster enligt NBC News.

ANNONS

Det tog 50 minuter innan matchen kunde återupptas.

Gauff efter jämn avslutning

Då spelet satte igång igen fick publiken bevittna en jämn kamp där de två semifinalisterna höll sina servar fram till 3–3 varpå Gauff bröt och fick chansen att serva sig fram till en plats i finalen.

Men så lätt skulle det inte bli, i stället tappade hon sin serve och en dramatisk upplösning väntade där Gauff till slut vann efter att Muchova räddat de första fem matchbollarna.

I finalen väntar den blivande världsettan Aryna Sabalenka från Belarus som slog ut amerikanska Madison Keys med 0–6, 7–6, 7–6.

ANNONS