Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/14

Storseger för Kroppskultur

– Det bästa vi har presterat i höst!

Kroppstränaren Jonas Carlsson höll inte tillbaka på berömmet till sitt lag efter onsdagskvällens seger över Ystads IF U med 32-24 (17-12).

Inget talar emot hans analys. Kroppskultur tog kommandot direkt och drog ifrån efter halva den första halvleken.

Att stora delar av truppen varit sjuka och missat en del av veckans träningar märktes inte ett dugg. Det fanns som vanligt en stark energi i försvarsspelet, men även anfallsspelet var med råge tillbaka efter den jobbiga förlusten senast mot bottenlaget Karlskrona. Efter den matchen hade laget ett rejält snack om situationen. Det var uppenbarligen ett smart drag.

– Framför allt höll vi oss till planen den här gången. Dessutom bröts mönstret med att vi alltid "pissar på oss" när vi ska avgöra matcher. Nu var det bara en kort stund i andra halvlek när vi blev tveksamma och stillastående, men efter en timeout, när jag sa till killarna att släppa den inbillade pressen, så lossnade det igen.

Inte minst gjorde Lukas Stomvall en riktigt fin insats i Kroppsmålet med en hel rad fina räddningar. Ystads anfall med flera inlånade spelare från klubbens elitlag fick kämpa för sina mål. Först fick de kämpa sig förbi det hårt arbetande försvaret under ledning av lagkapten Christoffer Hermansson. Sedan ställdes de mot en emellanåt lysande Stomvall vars självförtroende och övertag på några av motståndarna växte sig allt starkare under matchen.

Själv var Stomvall nöjd, men betonade främst lagets insats.

– Det var ett helt annat lugn i laget i dag. Jag var lite ojämn, analyserar han självkritiskt.

Framåt vilade laget som vanligt på Viktor Olofsson som trots en fotskada gjorde nio mål (fyra straffar).

– Starkt av Viktor att alltid leverera.

Även Simon Thydén Busck, sex mål, bidrog starkt till målskörden i ett anfallsspel som var bredare än vad laget hittills visat upp.

– Simons comeback efter sina skador och hälseneproblem är fantastisk, berömmer Jonas Carlsson.

Laget har också en extra styrka när skadedrabbade vänsterhänte Henrik Erlandsson, fem mål mot Ystad, finns med på planen.

Segern var viktig, nu finns, de onödiga poängtappen till trots, fortsatt hopp om att kunna hänga med de främsta lagen i serien. Tricket för tränare Carlsson blir att konservera formen och fortsätta lyfta laget under det två veckor långa uppehåll som väntar innan det 1 december är dags för Kropps att möta Warta på bortaplan.