MISSAR CHAMPIONS LEAGUE. Robert Baggers sena återbud skakar IFK Uddevalla inför avfärden till Cypern på tisdagen.
MISSAR CHAMPIONS LEAGUE. Robert Baggers sena återbud skakar IFK Uddevalla inför avfärden till Cypern på tisdagen. Bild: Håkan Fredriksson

Storstjärnan missar Champions league

Dagen innan IFK Uddevalla beger sig till Cypern och fortsatt spel i Champions league har en av lagets främsta spelare lämnat återbud.

ANNONS
|

– Det stämmer. Robert Bagger har meddelat att han måste stanna hemma, säger Harry Gerd, sportansvarig i IFK Uddevalla futsal.

Anledningen till det sena återbudet är arbete.

– Robert är egen företagare och har kort om folk i sin firma och därför kan han inte ta ledigt. Det är förstås ett tungt avbräck för oss och ett jobbigt beslut att ta för Robert. Oavsett hur det går på Cypern kommer det ju att bli en fantastisk upplevelse för laget, säger Gerd.

LÄS MER: Bohusläningen punktmarkerar IFK Uddevalla på Cypern

Någon ny spelare tas inte in i truppen som flyger till Cypern under tisdagen.

ANNONS

– Senast hade vi inte Petrit Zhubi i truppen, nu saknas Bagger så det får gå på ett ut, men det hade förstås varit bra med båda på plats.

Spelartruppen som åker blir därmed 14 man stor.

– Bagger är ju Sveriges främste på sin pivotposition så det är klart att det är tungt, säger coachen Mikael Alfredsson som dessbättre inte har några skador eller sjukdomar i truppen inför avresan.

– Killarna som spelat i landslaget är lite slitna, men de har fått vila inför avresan, säger han.

Gruppspelet inleds i Nicosia på onsdag. Uddevalla ställs mot Apoel från Cypern, A&S Futsal Pescara, Italien och Mostar SG, Bosnien-Hercegovina. Gruppvinnaren går till fortsatt kval i november där ettorna i fyra grupper går till finalspel i april.

ANNONS