Jonas Källman startade rycket som fällde IFK Kristianstad i Champions League.

Storstryk för Kristianstad

|

IFK Kristianstad har inlett säsongen strålande med fem raka segrar i handbollsligan – men i Champions League blev det storstryk borta mot ungerska Pick Szeged, 27–36, efter en fullständig genomklappning i första halvlek. Redan då hamnade Kristianstad i underläge med nio mål.

Jonas Källman var en av Szegeds tongivande spelare när laget ryckte ifrån. Han gjorde tre av målen när hemmalaget stormade fram från 2–2 till 7–3 på sex minuter. Det skulle bli ännu värre.

Innan första halvleken var över stod det 20–11 till hemmalaget och matchen var avgjord. Pick Szeged tog sin andra seger på tre matcher.

Kristianstad började CL-spelet med att ta poäng mot Zagreb och pressade sedan Barcelona på bortaplan, men föll med två mål.

Därför kom genomklappningen i Ungern helt oväntat.

Viktor Hallén blev Kristianstads bäste målskytt med sex mål. I hemmalaget dundrade Richard Bodo in åtta och Jonas Källman stannade på tre.