Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Marco Armenio.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Stort intresse bland Juventusfansen i Turin

Turin kryllar inte av folk i semestermånaden augusti. Men en av stadens pubar svämmade över av fans vid Juventus premiär.

Huntsman Pub i centrala Turin lockar vanligtvis mycket folk när Juventus spelar match. Men den inbitne supportern Enrico Giannone som brukar vara där tycker att det är extra mycket folk vid premiären som spelades i Verona, trots att många är bortresta på semester i augusti.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Många var förstås extra sugna på att se Cristiano Ronaldos ligadebut och trots att portugisen lämnade planen mållös fanns förståelse bland fansen.

"Väldigt svår match"

- Det var en väldigt svår match för Juventus och för Ronaldo. Den italienska fotbollen kan vara svår och det är säsongens första match så det är inte så kontigt. Jag hoppas att han gör mål i nästa match, det gör vi alla, säger Enrico Giannone som såg matchen med några vänner.

Pubens sittplatser fylldes snabbt och de som inte fick plats samsades om trottoaren för att följa matchen som blev ångestladdad för Juventus-fansen. Efter kvitteringen till 2–2 började supportrarna leva sig in mer och mer i det som hände på plan och vid avgörandet till 3–2 exploderade stället i ett stort jubel.

- Det var väldigt spännande, säger supportern Marco Armenio.

Han föddes i Sverige av en svensk mamma, och pratar svenska, men har bott i Italien sedan han var ett år. Juventus har alltid legat honom varmt om hjärtat.

"Hoppas Ronaldo gör som i Spanien"

- Vi har ett jättebra lag i år men spelade inte så bra, som vanligt... haha. Jag hoppas att Ronaldo gör som i Spanien, men det är en lite annorlunda stil här i Italien.

TT: Följer du Juventus med lite extra spänning i år med tanke på att han är här?

- Nej faktiskt inte. Jag följde Juventus även i Serie B när de inte var så populära... Men det är spännande att så många fler bryr sig om Juventus i år.