Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Strömstad är klart för kval till division 4, mot bland annat Svane, efter seger mot Grebbestads 2 i sista seriematchen. Bild: Pontus Johansson
IFK Strömstad är klart för kval till division 4, mot bland annat Svane, efter seger mot Grebbestads 2 i sista seriematchen. Bild: Pontus Johansson

Strömstad och Svane i kval till fyran

IFK Strömstad är klart för kval till till division 4. Det kunde konstateras efter seger mot Grebbestads IF:s lag 2 i sista seriematchen. I kvalet ställs Strömstad mot Brålanda och Svane.

Det blev en stentuff match när lokalrivalerna IFK Strömstad och Grebbestads IF:s lag 2 gjorde upp på Strömsvallen på söndagen. Säsongens sista seriematch för IFK innebar press att leverera.

Kungshamn är redan klara seriesegere i division 5 och spelar i fyran nästa säsongen. Frågan var dock vilket lag som skulle ta kvalplatsen.

Vinst för Strömstad skulle nämligen innebära klättring till andraplatsen i tabellen och därmed en säkrad kvalplats till division 4. Något som också lyckades eftersom det blev seger med 2–1 efter mål av David Olsson och Kristoffer Tingelholm.

– Den här matchen är det bara viljan som avgör. Vi vinner på att vi kämpar för varandra och ville ta kvalplatsen, säger spelaren David Olsson till Strömstads Tidning.

Kval mot Svane

Nu väntar alltså kval till division 4 för IFK Strömstad. Något som tränaren Peter Lindqvist ser fram emot.

– Stämningen i truppen är bra. Nu handlar det mycket om att hålla uppe moralen, säger IFK Strömstads tränaren.

Kvalet inleds på lördag mot Brålanda hemma. Därefter väntar Svane borta den 27 oktober. Däremellan möts Brålanda och Svane den 20 oktober.

I det presumtiva kvalet till division 5 möts Smögens IF och Herrestads U-lag. Det inleds på Havsvallen på lördag med retur på Undavallen den 20 oktober.

IFK Strömstad-Grebbestads IF lag 2 2–1 (2–1)

Målen: 0–1 Oscar Landgren (8), 1–1 David Olsson (38), 2–1.