Marcus Danielsson satte 1–1 på straff under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Gif Sundsvall och Östersund.

Straff sänkte Östersund: "Absolut inte innanför"

Tom Pettersson hamnade i duell med Linus Hallenius utanför Östersunds straffområde. Då fick Gif Sundsvall straff – och kvitterade i slutminuterna.

|

I torsdags besegrade Östersund den luxemburgska klubben Fola Esch i tredje kvalomgången till Europa League.

Ett playoff mot grekiska Paok Thessaloniki är att vänta, med start den 17 augusti.

Emellan matcherna ute i Europa spelar Östersund parallellt i allsvenskan – men för tredje ligamatchen i rad blev det ingen seger.

En välskruvad frispark från Darijan Bojanics högerfot verkade räcka till en trepoängare i Sundsvall, då lånet från Helsingborg placerade in 1–0 bakom hemmamålvakten Tommy Naurin sju minuter efter paus.

"Trodde på frispark"

Fast i matchminut 88 inträffade det som det snackades om efteråt.

Domaren Bojan Pandzic pekade på straffpunkten. – ett felaktigt beslut, då själva händelsen mellan Sundsvalls inbytte forward Linus Hallenius och Östersunds back Tom Pettersson inte var i straffområdet.

- Jag trodde nog att det skulle vara frispark. Vi hade tur, säger Hallenius.

Efter att ha kollat på tevebilderna ändrade han sig inte direkt.

- Det ser inte ut som att det är innanför. Vi tackar och tar emot. Alla poäng vi får är viktiga.

Väldigt besviken

Pettersson var samtidigt enorm besviken.

- Jag känner att jag blir fasthållen och det är absolut inte innanför straffområdet över huvud taget och det ser jag ju att det inte ens är nära, säger han.

- Och jag tycker fortfarande att det är han som drar omkull mig. Jag vet inte var han hittar den, Bojan.

Straffen lade sedan Marcus Danielsson mitt i mål. En viktig pinne för bottenlaget.

- Jävligt tungt. Jag tycker inte att de skapar så mycket. Känns som vi har ganska bra kontroll. Så får dem straffen i slutet, säger Pettersson.