Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sebastian Strandberg satte Djurgårdens viktiga 2–1-mål i 3–1-segern borta mot HV71.

Strandberg avgjorde mot moderklubben HV71

På sommaren är Visingsö en pärla vid Vättern. På vintern kan öborna vara stolta över något annat: hockeyspelaren Sebastian Strandberg. När Djurgården slog HV71 visade 26-åringen att släkten är värst då han gjorde 2–1-målet när Djurgården bortavann med 3–1.

- Det brukar ofta bli så när man gör första matchen mot sin gamla klubb. Visst var det här en annorlunda känsla, att möta sitt gamla lag för första gången i en arena där man alltid tidigare spelat i hemmalaget, säger Sebastian Strandberg.

Med familjen, släkt och vänner på plats var han nervös innan tillställningen började.

- Visst var jag det. Konstigt att komma till arenan och gå till fel omklädningsrum och värma upp på fel sida. När matchen väl kom igång var det som vilken annan match som helst.

Sebastian Strandberg började spela i HV71 som sexåring och han var där fram till 2015. Han är uppvuxen på Visingsö.

Hemmakär

- Mamma och pappa och andra släktingar har pushat mig i hela min karriär. Ibland fick jag avbryta träningar tidigare för att hinna med sista färjan till Visingsö, säger Strandberg.

26-åringen är på sitt kära Visingsö så mycket han kan och det blir mest på sommaren.

- Jag älskar Visingsö och är stolt att komma därifrån, det är inte många hockeyspelare som gör det. På sommaren är det fantastiskt där, inte lika kul på vintern.

När han lämnade HV71 gick vägen via USA till danska Odense.

- Jag hade mycket skadebekymmer under de sista fyra säsongerna i HV. I Danmark fick jag tillbaka glädjen och kunde spela ut, säger Sebastian Strandberg.

Guldmål

Efter Odense blev Pantern i allsvenskan där han gjorde succé.

- Jag fick en ansvarsfull roll i Pantern och trivdes jättebra och sedan hörde Djurgården av sig.

Därför blev det Djurgården i våras och Strandberg spelade fyra SHL-matcher och fyra slutspelsmatcher. Han gjorde det så bra att han belönades med ett tvåårskontrakt. Stockholmsklubben har ett klart mål med säsongen.

- SM-guld. Det ska det absolut bli, säger Sebastian Strandberg.