Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Djurgården jublar efter Sebastian Strandbergs 3–0-mål.

Strandberg bakom Djurgårdsseger

Inför vänner och släkt slog Djurgårdens Sebastian Strandberg till på nytt mot sin gamla klubb i Kinnarps Arena när Djurgården slog HV71 med 3–2.

Senast Djurgården slog HV71 i Kinnarps Arena var i början av oktober. Då gjorde HV-fostrade Sebastian Strandberg 2–1-målet i matchen som Djurgården till slut vann med 3–1.

När Djurgården kom till Kinnarps Arena för ett andra möte blev det en ny seger med 3–2 och matchvinnare på nytt var Sebastian Strandberg. Han gjorde ett mål och spelade fram till ett när Djurgården tog tre tunga poäng.

- Jag gör inte jättemycket mål så det är lite märkligt att det händer just mot HV, men det var skönt att kunna hjälpa laget och att vi lyckades vinna, säger Strandberg.

Strandberg med mål och assist

Djurgården hade 3–0 efter den första perioden och det var just Sebastian Strandberg spelade fram Dick Axelsson till 2–0 och själv satte 3–0.

- Niclas Bergfors vågade lira till mig i mitten vid första målet och sedan hittade jag Dick vid bortre stolpen. När jag gjorde mitt var det bra spel bakifrån och sedan drev jag på mål och styrde pucken, säger han.

Han visade återigen att ”släkten är värst”, men Djurgården fick slita för de tre poängen och var illa ute i slutperioden. HV hade bland annat en straff i stolpen av Oscar Sundh och en annan stolpträff genom Mattias Tedenby.

- HV sköljde över oss i andra och tredje perioden så det var skönt att vi kunde vinna till slut. Det här var en jätteviktig seger. Vi har haft det lite tungt på slutet. Serien är sjukt tajt och vi vill gärna ha fördel av hemmaplan i slutspelet. Fjärdeplatsen ska vi försöka knipa.

"Mer att ge"

Liksom många andra tror Sebastian Strandberg att Djurgården kan bli ett lag att se upp med i ett kommande slutspel.

- Vi har en känsla i gruppen att vi har lite mer att ge och att vi kan ta fram det till slutspelet. Jag tror inte det är många som vill möta oss i ett slutspel, säger Sebastian Strandberg.

I ett slutspel kan Sebastian Strandberg mycket väl återigen ställas mot HV71, som han nu har fällt i två raka matcher i den gamla hemmaarenan.

- Det är konstigt och svårt att sätta fingret på att jag avgjort matcherna mot just HV, men det är bara att tacka och ta emot. För min egen del tycker jag att det är kul att bjuda på det till familjen på läktarna, säger Sebastian Strandberg.