Viktor Olofsson blev punktad men gjorde ändå sju mål i matchen mot Hisingen/Torslanda.

Stressat Kropps förlorade

Efter den första halvleken var det som vanligt. Kroppskulturs herrar var i ledningen. Men efter 60 minuter hade laget oväntat förlorat mot Hisingen/Torslanda. – Vi blev för stressade i dag, säger tränaren P-A Lindfeldt.

|

Kroppskultur trampade gasen i botten redan från början och ledde med 5–1 efter tio minuters spel. Men hemmalaget från förorterna norr om Göteborg stod upp bra, trots den stora skillnaden i tabellen mellan lagen.

– Vi gör en skaplig första halvlek, med det fantastiska försvarsspelet vi har ska vi dock ha en betydligt mer komfortabel ledning i paus, säger Lindfeldt.

Ja, Kropps var stressat. Flera onödiga utvisningar blandades med bortkastade bollar och efter 30 minuters spel var ledningen nere i tre mål. 12–9 stod det på tavlan när lagen gick på halvtidsvila.

I den andra halvleken var det fortsatt jämnt, och till slut var det helt jämnt. Cirka 15 minuter in i den andra halvleken var det 16–16. Med det svängde också pendeln, Hisingen/Torslanda började spela som i trans och när Kropps storskytt Viktor Olofsson blev punktad föll Kropps igenom.

– Det blev väldigt stressat när vi hamnade i underläge, vi är rätt ovana med det under säsongen och det kan ha legat lite som ett ok över oss att vi var på väg mot en poängförlust, säger P-A Lindfeldt.

Så blev det mycket riktigt också. Trots en bra slutspurt från Kroppskultur var säsongens andra förlust ett faktum. Det i sig kan vara goda nyheter för Hallby som spelar sin match under söndagen. Hallbyvinst och de tar över serieledningen.